Малки и големи на уличен парад със Столичният куклен театър (Снимки)

Снимки: Десислава Кулелиева

Столичният куклен театър отново бе домакин на Кукления софийски театрален салон, на който бяха представени номиниранирте представления и творци за награда “Икар” 2019 на Съюза на артистите в България за постижения в областта на кукленото изкуство.

Събитието, което се организира от Столичната община, САБ и Столичния куклен театър, беше открито от 11,30 ч пред салона на театъра на ул. “Гурко” 14 с голям парад на куклите, в който се включиха всички малки и големи любители на кукленото изкуство.

Зрителите имаха възможността да гледат премиерното представление “Хитър Петър”, а от 16 до 18 ч ще могат да се включат в куклено-театралните ателиета на Столичния куклен театър.

Малки и големи деца ще могат заедно с актьори и сценографи от театъра да изработят театрални кукли и да научат част от потайностите, които театърът крие “зад завесата”.

Същата вечер от 19 ч на сцената на театъра гостува ДКТ - Бургас, с едно от номинираните за “Икар” за куклено изкуство представления - “Филифьонката, която вярваше в бедствия”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене