"Ага" и "Зелена книга" със "Сребриста чайка" на кинофеста в Бургас

Наградите в 17-то издание на кинофеста бяха връчени от зам.кмета д-р Лорис Мануелян /в средата/.

Филмите "Ага" и "Зелена книга" станаха носителите на наградата "Сребриста чайка" на Община Бургас в тазгодишния "София филм фест на брега". Призовете бяха връчени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян по време на заключителната вечер на фестивала в общинското кино на ДТ "Адриана Будевска".

Българо-германската продукция "Ага" на режисьора Милко Лазаров получи наградата на журито. Втората статуетка "Сребриста чайка", която се присъжда след гласуване на публиката, отиде при кинолентата "Зелена книга". Филмът на режисьора Питър Фарели е носител на три награди "Оскар" и стана фаворит на зрителите още от самото начало на феста.

За втора поредна година младежко жури оценява късометражните филми от програмата "Джеймисън". То присъди наградата от името на областния управител Вълчо Чолаков - златен плакет и грамота, на филма "Пипнах те". От миналата година се връчва и награда, учредена от "Зонта клуб" Бургас. Тя се присъжда от голямото жури с председател проф. Георги Дюлгеров. Чек на стойност 1000 лева бе връчен на Ради Стоянов за филма "XVII".

"Имайки предвид качеството на програмата и нивото на гостите, смятам, че това е може би най-добрият фестивал, който сме правили", каза директорът на "София филм фест" Стефан Китанов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене