Бахрейн ще използва оборудване на "Хуавей" за 5G въпреки предупрежденията на САЩ

Бахрейн - миниатюрна островна държава в Персийския залив, където се намира щабът на Пети американски флот, планира до юни да пусне 5-джи мобилна потребителска мрежа, частично използвайки технология на "Хуавей" въпреки предупрежденията на САЩ, че оборудването на китайския телекомуникационен гигант може да бъде използвано за шпионаж, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Китай и "Хуавей" категорично отхвърлят американските твърдения.

Компанията VIVA Bahrain - дъщерна фирма на саудитската държавна телекомуникационна компания STC, миналия месец подписа споразумение да използва продукти на "Хуавей" в своята 5-джи мрежа.

Висш служител на Държавния департамент на САЩ каза пред Ройтерс, че Вашингтон винаги предупреждава съюзниците и партньорите си да обмислят рисковете, които носят търговците, изложени на безконтролен натиск от чужди държави.

Пети американски военноморски флот използва базата си в Бахрейн, за да патрулира и охранява няколко важни морски коридора, включително преминаващи близо до Иран.

Някои държави, като Австралия и Нова Зеландия, не разрешиха на мобилните оператори там да използват оборудване на "Хуавей", но се очаква Европейският съюз да пренебрегне американските призиви за забрана на китайската компания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене