Легендата на кънтри музиката Джони Кеш със статуя в Капитолия във Вашингтон

Статуя на легендата на кънтри музиката Джони Кеш ще бъде поставена в Капитолия във Вашингтон, предаде Франс прес, цитирана от БТА, Това стана ясно, след като родният му щат Арканзас реши да замени представящите го статуи в залата на статуите в Капитолия - сградата на американския Конгрес.

Двете представящи Арканзас статуи, изобразяващи известни личности от края на 19-и и началото на 20-и век, станаха обект на ожесточени критики от активисти, които настояват за подмяна на символи, свързани с подкрепата на робството през Гражданската война в САЩ.

Арканзас оповести, че едната от двете му статуи вече ще изобразява Джони Кеш, чиито хитове вдъхновяваха няколко поколения фенове.

Статуята на изпълнителя на песента "I Walk the Line", който почина през 2003 г. в Нашвил, ще бъде придружена от тази на чернокожата журналистка и активистка за граждански права Дейзи Бейтс в залата на статуите.

Ще бъдат изтеглени статуите на подкрепялия сегрегацията сенатор и бивш губернатор на Арканзас Джеймс Пол Кларк и на адвоката Юрая Роуз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене