Камбани биха на премиерата на “Братя Карамазови”

Сцени от спектъкала, който е едно от най-големите технически изпитания за Народния театър.

Актьорите подариха икона на режисьора Деян Пройковски

Пълен салон и нестихващи аплодисменти съпроводиха дългоочакваната премиера на Народния театър “Иван Вазов” този сезон - “Братя Карамазови”. Спектакълът, чиито репетиции започнаха в края на януари под режисурата на македонеца Деян Пройковски, вдигна публиката на крака, след като в продължение на три часа и половина я води в дълбините и паденията на човешката душа така, както я е видял Фьодор Достоевски.

Видео от представлението на сцената на Народния театър - можете да видите ТУК.

Грандиозната сценография на Валентин Светозарев в унисон с режисьорската концепция

да сравни човешката

душа с черковна

камбана,

персонажи, изплували сякаш от дълбините на ада, и смели решения, както и невероятната игра на прецизно подбрания актьорски състав са предпоставка спектакълът да има успех сред публиката. Участват Владимир Пенев, Деян Донков, Велислав Павлов, Цветан Алексиев, Валери Йорданов, Ана Пападопулу, Александра Василева, Радина Кърджилова, Йосиф Шамли и студенти от НАТФИЗ. След края на спектакъла режисьорът покани на сцената с актьорите и целия технически екип, благодарение на който идеите му се превърнаха в реалност. “Братя Карамазови” е

един от най-сложните

в техническо

отношение спектакли,

играни някога на голяма сцена в Народния театър. Музиката е на прочутия композитор Горан Трайкоски, сценографията - на Валентин Светозарев, а костюмите - на Елена Иванова. От името на актьорите Владимир Пенев, който изигра брилянтно ролята на Карамазов-баща, подари на Пройковски икона. Спектакълът е първият от поредицата, реализирани от Асоциацията на балканските национални театри и част от официалната програма на Пловдив - европейска столица на културата 2019 г., където бе и премиерата му.

Следващите дати, на които може да гледате “Братя Карамазови”, са 11 и 17 май, 9 и 22 юни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене