Синът на Сашо Костов - Валентин: Няма уважение за легендите

Сектор "Б" все пак почете славния Костов

"Няма вече уважение за легендите в България" с тъга в гласа заяви пред "България Днес" синът на Сашо Костов - Валентин.

Един от "сините" символи почина преди седмица и се очакваше на мача "Левски" - ЦСКА-София паметта му да бъде почетена с минута мълчание. Агитката на тима от "Герена" опъна огромен транспарант с лика на Костов, но на терена не се случи нищо. В цял свят, когато почине футболна легенда, още в следващия двубой на бившия му тим го почитат, както подобава.

Апатията към "синия" любимец предизвика много спорове и дори кавги, най-вече в социалните мрежи сред феновете. Двата клуба също се скараха кой е виновен за гафа. Според "Левски" от ЦСКА не отвърнали на искането за почитане паметта на Костов. "Армейците" от своя страна твърдят, че такова не е получено при тях и никой не е знаел за намерението.

След срещата между "червени" и "сини" изпълнителният директор на тима от "Герена" Павел Колев обясни пред журналистите, че клубът е искал да почете своята легенда, но това не се е случило. ЦСКА-София отвърна на официалния си сайт: "Към нас не е отправяна по никакъв начин и от никого молба за подобна инициатива. Никой от ДсинияУ клуб по никакъв начин не е дори споменавал за такова желание - нито на ниво ръководители, нито в кореспонденция през седмицата и най-вече на техническата конференция преди самата среща. Делегатът на двубоя Христо Ботев категорично потвърди пред наши представители, че подобно желание не е постъпвало и при него.
ЦСКА винаги е уважавал спортните легенди на България. Сашо Костов е забележителен играч в историята на "Левски" и ние без никакъв проблем и с нужното уважение щяхме да откликнем. Такава молба обаче нямаше", написаха от "Армията".

Синът на Сашо Костов - Валентин, призна, че е бил на мача онзи ден и му е било неприятно, че баща му не е бил почетен официално. "Неприятно ми е, защото татко беше уважаван и обичан футболист. Благодаря на "сините" фенове, които разпънаха транспарант с неговия лик. Това значи, че са имали респект, че се помни какво е направил той за отбора.

Но някак изчезна уважението към футболните легенди. За съжаление си отидоха неотдавна и други славни играчи като Павел Панов, Сашо Манолов, Иван Вуцов, а също не бяха почетени. Отиде си уважението сред нас, не знам защо", коментира Вальо Костов.

На поклонението на Сашо Костов миналата седмица бяха някои от големите звезди на други отбори, като Димитър Пенев от непримиримия съперник ЦСКА. Поколението футболисти от 60-те и 70-те години признава, че здравата битка е била само на терена, след което всички дружно отивали някъде да пийнат по нещо и да коментират отминалия мач. Това го призна в интервю пред "България Днес" самият Пенев, който е бил добър приятел не само със Сашо Костов, но и с Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, а, разбира се, и с колеги от други отбори.

Сашо Костов
Сашо Костов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене