Анализатори в Англия Юрген Клоп е легенда с 88 точки

Мениджърът Юрген Клоп се превърна в легенда на "Ливърпул", след като отборът спечели вече 88 точки в един сезон. Мнението на феновете на тима обобщава анализаторът на "Дейли Мейл" Доминик Кинг.

"Ливърпул" победи с 2:0 "Кардиф Сити" в Уелс, благодарение на което отново излезе на върха във временното класира на Премиър лийг с две точки аванс пред "Манчестър Сити". Шампионите "Сити" в момента са с мач по-малко, а в сряда гостуват на "Олд Трафорд" в дербито на Манчестър. Мърсисайдци ще се надяват най-големият им съперник в исторически план да измъкне нещо от "гражданите" и така "Ливърпул" да остане на върха при изравнен брой мачове със "Сити".

Статистиката показва, че тимът на "Ливърпул" през настоящия сезон вече е спечелил 88 точки, докато през 2008-2009 г. под ръководството на Рафаел Бенитес рекордът е 86 г., когато тимът остава втори след "Манчестър Юнайтед".

Самият Клоп направи изявление, с което изрази мнение, че феновете не бива да се съсредоточават върху титлата, а да се радват мач за мач. "Ако цялата ти енергия отива в това да преследваш Светия Граал, значи нещо не е наред с теб. Ние искаме да печелим всеки мач, защото се наслаждаваме на прекрасната серия и на подкрепата от страна на феновете. Ще видим в крайна сметка с колко точки ще завършим и дали ще спечелим нещо повече от другите", заяви Клоп след победата над "Кардиф".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене