Дъщерята на Вергов влиза в голям кинопроект

На 25 април 2019 г. поетесата Петя Дубарова щеше да стане на 57 години. Тя отново влиза в учебниците по литература, а тази година се навършват 40 години от трагичната й смърт. И именно сега ще се снима филм, който преплита съдбата на една съвременна Петя с тази на известната поетеса. Филмът е със заглавие „Петя на моята Петя“ по едноименния разказ на Петя Дубарова и обещава да бъде едно от най-силните заглавия на следващия киносезон.

Сценаристи на филма са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, които споделят: „За да имаме филм за широка съвременна аудитория, подходът ни цели да свърже съвремието с миналото. Историята е съсредоточена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различни времена: Петя Дубарова и Петя Монова. Едната е дръзка и модерна, а другата – както е представена във филма – мъдра и митична.“

Имайки предвид, че Нели Димитрова е сценарист във „Възвишение“ и Love.net, а Нели и Валя стоят зад едни от най-добрите български сериали, можем да очакваме хитри сценарни хрумки за начина, по който са решили да съчетаят двата образа. Какви точно са те все още се пази в тайна.

Филмът поставя въпроси като: Дали ако останеш идеалист, вечно на 17, се спасяваш от това да се превърнеш в сив и скучен възрастен? Разочарованието от любовта причина ли е да останеш завинаги на 17? Предаваш ли това, в което вярваш, ако спреш да се бориш? Съвременната Петя трябва да си даде отговори, притисната в състояние между живота и смъртта. В тази зона няма място за съмнения, а отговорите са по-категорични от всякога, защото й предстои да направи най-важния избор – дали да се върне към живота или да последва любимата си поетеса Петя Дубарова. До тази кулминация води динамичен сюжет, а развръзката в никакъв случай няма да ви разочарова.

Филмът получи субсидия от Националния филмов център на нискобюджетна сесия и е подкрепен от Община Бургас. Въпреки това парите за производството му не достигат и продуцентите се решават на една необичайна стъпка – правят краудфъндинг кампания. Кампанията тече в момента и цели чрез включването на повече хора с малки суми да се допълни филмовия бюджет преди започването на снимките.

Ако искате да видите имената си в надписите на филм, който обещава да стане един от най-добрите български филми, вижте как може да стане това на сайта https://igg.me/at/petya/x#/

Срещу вашето дарение ще получите и други подаръци, които не можете да си доставите от никое друго място, например двуезична стихосбирка на Петя Дубарова с автограф от основния екип на филма, ръчно изработен албум за снимки „Аз и морето“ с откъси от стихове на поетесата, проп от филма, дори и диск със самия филм, когато стане готов.

По време на снимките на трейлъра на „Петя на моята Петя“
По време на снимките на трейлъра на „Петя на моята Петя“
Продуцентите споделят: „Системата, независимо дали е политическа или е идеологията на деня, презира талантливите, мислещите, „различните“. И преди, и сега матрицата разглежда различните като дефектни части на машината и търси начини да ги унищожи. Но талантът не подлежи на изчисления, пред него матрицата е безсилна. Това е посланието на историята във филма и затова вярваме, че хората биха ни подкрепили с дарения в кампанията.“

Александра Костова
Александра Костова
Режисьор на филма е Александър Косев, оператор - Иван Вацов, продуцент е Николай Урумов, а ко-продуцент - Кръстьо Ламбев. От актьорския състав засега разкриват имената на Александра Костова, известна с ролята с във филма „Маймуна“ (2016, реж. Димитър Коцев - Шошо), Алена Вергова - дъщерята на обичания актьор Юлиан Вергов, Албена Павлова, Васил Банов.

Този проект за игрален филм е изповед и е провокиран както от стиховете на Петя Дубарова, така и от позабравените тийнейджърски идеали и вярвания на аворите му; от факта, че случилото се с нея преди почти 40 години се случва и днес – никой не може да пребори системата, но това не означава да спрем да опитваме. Вижте как може да помогнете филма да се случи на https://igg.me/at/petya/x#/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене