Емо Чолаков става метеоролог на летището

Емил Чолаков вече няма да казва прогнозата на времето.  СНИМКА: АРХИВ

Един дядо в трамвая ми се скара, че при 35 градуса съм говорил за жеги. На него му били прохладни.

Контрастът север - юг си остава драматичен като турски сериал.

И както се казва - не губете кураж... предстои нов студен тираж.

Навън все по̀ на талази се носи аромат на есен, печени чушки, а скоро ще надградим с кисело зеле.

Това са само малка част от бисерите на синоптика от Би Ти Ви Емо Чолаков. Но зрителите вече няма да ги чуват, защото той каза “довиждане” и реши да тръгне по друг път след 13-годишна кариера в телевизията.

“Емо се насочва към сфера извън медиите, но близка до знанията и уменията му, свързани с метеорологията”, казаха от медията. Негови близки обясниха, че ще работи на летището.

“Винаги съм обичал работата си в Би Ти Ви, защото през всичките години работих това, за което съм учил, което ми доставя удоволствие и ми дава голяма свобода. Имах шанса да представям времето така, както исках да го чуя самият аз - възможно най-приятелски и позитивно. Но дойде моментът да навляза в друга сфера, да овладея още една професия, към която отдавна имам интерес, и да бъда полезен по друг начин”, каза самият Чолаков.

Той е дипломиран метеоролог и геофизик, който в годините се превърна в едно от най-обичаните тв лица, а и стана ръководител на екипа “Прогноза за времето ” в Би Ти Ви.

Чолаков е роден в Гоце Делчев, като много често градът се появява на картата на метеорологичната му прогноза. Завършва физическия факултет на Софийския университет през 1998 г., работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ “Яне Сандански”.

Решава да се премести в София, за да заеме току-що отворило се докторско място в университета. Малко след това разбира, че Би Ти Ви търси специалисти в неговата сфера, и става част от телевизията през 2006 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?
Уличен артист подари своя картина на Сара Джесика Паркър

Напишете дума/думи за търсене