Робот помага на учителите в детска градина в Синдзян

СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

В детска градина в Синдзян-уйгурския автономен район еднометров робот помага на учителите в обучението, игрите и дори приспиването на децата, предава bulgarian.cri.cn.

Той се казва Сяопин и е разработен от пекинската компания за интелигентни роботи „Evolver". Това е универсален робот, който е с архив от пет вида учебни програми, сред които по изкуства, за емоционален коефициент и научни експерименти. Негова цел е да облекчи натиска върху учителите от повтарящи се задължения, за да може те да имат повече време да следят за емоционалното състояние и здравето на децата, каза директорът на операционния център на компанията в Синдзян.

Сяопин е оборудван с прожекционен апарат на гърба и табла на гърдите, предназначена за сервирането на чай и храна. Той действа не само като учител, но и като партньор в игрите.

Родителите приветства проекта като отбелязват, че децата са по-спокойни в часовете, защото роботът привлича вниманието им и им преподава материала по лесен и достъпен начин.

През последните години Синдзян-уйгурският автономен район въведе различни програми за обучение на деца с изкуствен интелект. Детският център за обучение „Санлян" в Урумчи например предлага часове по роботика и програмиране за деца на възраст между 4 и 16 години, каза директорът му Джан Дзин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене