Най-малката дъщеря на Хачо Бояджиев Мария-Луиза с песен за Деня на победата (Видео)
Цветелина Шенева | 10 Май 2019 г. | 778 показвания | 0 коментара

Завършила е оперно пеене в консерваторията, през 2018 г. записва да учи магистратура в Москва

Мария-Луиза - най-малката дъщеря на известния тв режисьор Хачо Бояджиев, направи песен и видео за Деня на победата 9 май. Момичето пее “Нам нужна одна победа”, която за първи път излиза през 1970 г. във филма “Белорусский вокзал” в изпълнение на Нина Ургант.

Мария-Луиза е завършила Националната музикална академия “Панчо Владигеров” с оперно пеене, а миналата година заминава за Русия, за да следва магистратура. Все пак страната е огромна и в нея тя може да има по-голямо развитие в професионален план.

“Идеята да изпеем тази песен беше моя, защото много я обичам. Винаги съм искала да я изпея и сега, след като ме поканиха да я изпълня в института, в който изучавам руски език, в Москва за Деня на победата, това се реализира. Мисля, че беше изключително тематичен избор. Това е много силна песен за война, в която са загинали повече от 27 млн. души. От тях има и много наши жертви (войната срещу фашистка Германия)”, разказа за “24 часа” Мария-Луиза. И добавя: “Нека никога не забравяме тези милиони жертви, дали живота си на тази дата! Пожелавам светъл празник! Нека борбата за мира никога да не спира!”

Мария-Луиза и преди е имала изяви на концерти в института, в който учи езика. На тях се запознава с Хасан Белкасм (Алжир), с когото после започват заедно да пеят, като той ѝ акомпанира прекрасно на два инструмента - канун и виолончело. Хасан участва и в кавъра на “Нам нужна одна победа”, който Мария-Луиза направи.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гръцката спасителна служба провежда мащабна операция за спасяване на 25-годишен българин в планината Олимп. Към момента е известно, че той е пострадал тежко, но е жив, предава БНР. Минути след подаване на сигнала към мястото се насочва спасителен екип. Изпратена е и група от пожарникари от района на Литохоро, както и лекарски екип.

Няма липсваща информация в Имотния регистър относно сделки, в това число и сключвани от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от институцията. Оттам обясниха, че през 2007 г. е функционирала старата система на регистъра, като в нея не е имало изискване да се отразяват всички връзки между страните и имота.

"Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. куб. метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. куб м. И с нашите находища - Хан Аспарух и Силистар - имаме пълна диверсификация". Това заяви министър-председателя Бойко Борисов,

Картонена чиния, използвана приживе от фронтмена на ...
Представителят на Холандия Дънкан Лорънс, който е ...
Почитателите на кафето са по-чувствителни към аромата му от ...
На 19 май се навършва една година от приказната сватба на ...
В Румъния живее една от най-известните вещици в света. След ...
"Много се вълнувам и искам да споделя с вас първата си ...
Един мъж ритна отзад Арнолд Шварценегер по време на спортна ...
Днес рожден ден има усмихнатата актриса Мая Бежанска. На ...
Представителят на Холандия Дънкан Лорънс спечели песенният ...
Първият тест на 5G мрежа, с пълно покритие на линия на ...
РАБОТА В началото на седмицата стабилизирайте материалното ...
РАБОТА Дори и да се наложи в началото на седмицата да ...
РАБОТА В началото на седмицата финансови постъпления ще ви ...
РАБОТА През първите дни на седмицата възстановете ...
РАБОТА Първите дни на седмицата изискват от вас да не ...
РАБОТА В началото на седмицата бъдете умерени. Постарайте ...