Приключи излъчването на сериала "Игра на тронове" (Видео)

Радостни възгласи, сълзи, истерични сцени, бурни аплодисментни - феновете на "Игра на тронове" се вълнуваха до приключването на последния епизод от култовия сериал, чието излъчване за 8 години събра рекордна аудитория, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Невероятно е - имах усещането, че съм в огромен салон, в който всеки се опитва да говори по-високо от другите", каза 52-годишният Юалд Клотки, който присъстваше на директното излъчване на последния 73-и епизод от сериала в ирландски пъб в Лос Анджелис.

Около 200 души се бяха събрали по този повод. Клотки бе изненадан, че зрители се увличаха по действието в сериала до такава степен, че бяха готови да се сбият. "Беше по-напрегнато от финала на шампионата по американски футбол", отбеляза Клотки, който работи в областта на филмовата индустрия и следи сериала от началото му през 2011 г.

Последният епизод разкри съдбата на Денерис Таргариен, Джон Сноу, Тирион Ланистър, Санса и Аря Старк и други персонажи, предаде Ройтерс. Надпреварата за измисления Железен трон завърши със смърт и неочакван избор за управление на измисления свят Вестерос.

Телевизия HBO оповести, че всеки епизод от финалния осми сезон е събрал рекордните около 43 милиона зрители пред малките екрани в САЩ, т.е. с 10 милиона зрители повече в сравнение с тези за седмия сезон през 2017 г. В края на шоуто изборът за крал неочаквано падна върху Брандън Старк (Айзък Хемпстед-Райт). В първия епизод от сериала през 2011 г.

Брандън бе осакатен, но осъзнаването, че притежава мистични способности му позволи да види миналото и бъдещето. Някои критици прецениха финала на сериала като забавен, тъй като способностите на Брандън Старк му дадоха възможност да предвиди събития, включително смъртта на хиляди хора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене