"Ролинг стоунс" се връща в звукозаписно студио, за да запише нов албум (Видео)

Снимка: Pixabay

Групата "Ролинг стоунс" се връща в звукозаписно студио, за да работи над първия си албум с нови песни от 14 години след успешната сърдечна операция на фронтмена й Мик Джагър, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Легендарната рок банда бе принудена през април да отложи концертите от северноамериканското си турне, тъй като лекари предупредиха Мик Джагър, че трябва спешно да му бъде сменена сърдечна клапа.

Сега 75-годишният вокалист на бандата е в добро здраве и 17-те концерта от турнето й бяха пренасрочени за това лято. Изпълнителите на хита "Start Me Up" бързат да приключат записите за първия си диск с нови песни от излезлия през 2005 г. "A Bigger Bang". Бандата започна да работи над новия си албум миналата година.

"Не е оповестена дата за излизането му - заяви говорител на "Ролинг стоунс". - Мик е склонен да направи нужното, за да се навакса изгубеното време. За албума се говори отдавна, така че групата иска той да излезе възможно най-скоро."

Новият албум вероятно ще бъде издаден в края на годината. Това потвърждава казаното по-рано от Кийт Ричардс.

Турнето ще започне с два концерта в Чикаго на 21 и 25 юни, преди бандата да изнесе шоута в Онтарио (Канада), Вашингтон, Фоксбъроу, Ийст Ръдърфорд, Филаделфия, Хюстън и Джаксънвил. "Ролинг стоунс" добави също нов концерт в Ню Орлиънс и ще продължи турнето си с шоута в Денвър, Сиатъл, Санта Клара, Пасадена и Глендейл. Последният концерт от турнето й е планиран за 31 август в Маями.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене