ZTE откри първата си европейска лаборатория за киберсигурност
24 часа онлайн | 23 Май 2019 г. | 27 показвания | 0 коментара

Във вторник китайската технологична компания ZTE откри първата си европейска лаборатория за киберсигурност в Рим. Нейна цел е да предостави на клиентите си по света, регулаторите и други заинтересовани страни услуги по оценката на сигурността и одита, като преглед на изходния код на продуктите на ZTE, включително и тези с 4G и 5G, проверка за безопасността на дизайна, преглед на процесуални документи, тестове на черни кутии и изпитвания за пробив, посочиха в заявление от китайската компания.

ZTE е основен международен доставчик на телекомуникационни съоръжения. Компанията е конкурент на Хуауей, Ериксон и Нокиа по отношение на мобилните оператори. Хуауей също има подобна лаборатория в Европа, която позволява преглед на изходния код на продуктите им.

Изходният код е основен компонент на софтуера и най-важния за интелектуалната собственост в информационните технологии.

От ZTE заявиха, че откриването на европейската им лаборатория е важна стъпка за насърчаване на прозрачността и доверието към компанията. Те ще си сътрудничат със световно признати организации в сферата на сигурността при провеждането на оценки, сертифицирането, обучението и консултациите.

Лабораторията ще бъде също и платформа за сътрудничество в индустрията и проучванията, позволявайки задълбочени изследвания в сферата на сигурността, се посочва още в заявлението на китайската технологична компания.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,

Младата жена не успя да победи рака, остави две деца “Надя си отиде на 9 юни в 23 ч. Изпратихме я на 14 юни. Това е просто конкретика. Другото го каза големият ми син: “Всички ние цял живот се страхуваме от мига, в който ще трябва да изпратим родителите си. Не искам да знам какво ѝ е на майка ми.

Крилото на "Аякс" Хаким Зиеш струва точно 35 милиона евро. ...
Ръководството на "Барселона" търси приходи в размер на 65 ...
Настройте алармите - най-подходящото време за секс е ...
Близки и приятели на големия художник Никола Манев учредиха ...
С колегите си вече повече от седмица работи ...
Лош терен е причината за поражението от Колумбия с 0:2. В ...
Един от опитните футболисти в състава на "Лудогорец" ...
Селекционерът на националния отбор до 18 години Ангел ...
Яхнали мотор и в романтична прегръдка, Мона Гочев и ...
Издателят на "Медийна група България" Венелина Гочева ще ...
Турнето на група "Спайс гърлс", събрало отново четири от ...
20-тото издание на ежегодния преглед на българската ...
Певицата Фърги смята официално да приключи брака си с ...
Забогатя, защото пя на уше на Илия Павлов Аз съм очернен, а ...
Аня Пенчева качи малкия Александър на сцената на Народния ...
Няколко десетки души се съблякоха вчера голи на "Таймс ...