Сензационен слух в Италия - Гуардиола поема "Ювентус"!

Гуардиола спечели три трофея през последния сезон с "Манчестър Сити"

Пеп се е разбрал с шефовете на клуба, твърдят италиански медии

Сензационна новина разтърси Италия!

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола е сключил принципно споразумение за 4-годишен контракт с "Ювентус". Новината разпространи журналистът Федерико Дженарели.

Той се позовава на състоялата се през последните дни среща между каталунския тактик, донесъл безпрецедентния домашен требъл за "гражданите", и спортния директор на торинци Фабио Паратичи.

"Радио Спортива" и Дженарели твърдят, че Гуардиола и Паратичи са изгладили почти всичко. Журналистът дори написа в социалните мрежи, че "сделката е приключена".

Алегри изненадващо напусна "Ювентус"
Алегри изненадващо напусна "Ювентус"

Сензационната информация идва в момент, когато "Сити" очаква заключенията от разследванията на ФИФА, УЕФА и английската Футболна асоциация срещу клуба за потенциални нарушения на финансовия феърплей.

Луиджи Гуелпа от "Ил Джорнале" също се опита да хвърли повече светлина върху ситуацията. Той наблегна на факта, че към момента липсва един от съществените детайли между "Ювентус" и Гуардиола - парите. "Двете страни се срещнаха за първи път в началото на март - твърди Гуелпа. - "Юве" наскоро обяви раздялата с Масимилиано Алегри в края на сезона, което означава, че клубът играе с открити карти. В момента шефовете на клуба разговарят с Гуардиола за пари."

Преди няколко дни "Сити" е предложил на наставника увеличение на заплатата му, с което той би заработвал по 23 млн. евро на година. Това е космическа цифра.

"В момента "Ювентус" залага всичко на Гуардиола, докато или се стигне до споразумение, или нещата пропаднат - обяснява Гуелпа. - Към момента главният проблем е икономическият. "Юве", разбира се, гледа и други варианти, но ако и двете страни направят съответните отстъпки, ще може да се намери консенсус. Мисля, че новината за следващия треньор на шампиона на Италия ще бъде официално обявена до седмица."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене