Определят какви да са афишите за филма за Наим Сюлейманоглу с онлайн анкета

Снимка: Инстаграм/ hayatmvaneck

Филмовата компания, която ще заснеме филма за родения в България щангист Наим Сюлейманоглу, предложи на потребителите на социалните мрежи да одобрят дизайна на афиша за филма. Гласуване в Интернет трябва да избере един от общо четири проекта, предложени от

Студията за дигитални изкуства. Дизайнът, който получи най-много гласове сред проектите, ще бъде използван във всички рекламни дейности на филма.

Гласуването ще продължи до 1 юли. Петима от потребителите, гласували за дизайна, получил най-голямо одобрение, ще могат да участват в премиерата на филма, планирана за 25 октомври т.г.

Филмът, озаглавен "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу", ще бъде създаден по сборник със спомени и разкази на брата на легендарния щангист - Мухаррем Сюлейманоглу, състезател по щанги и треньор приживе на покойния си брат.

Главната роля е поверена на Хаят Ван Ек, 20-годишен от турско-холандски произход. Той е роден в Амстердам в семейството на баща холандец и майка туркиня, но от 6-годишна възраст живее в Турция.

Младежът се подготвя за ролята на Наим като тренира щанги под ръководството на брата на Наим - Мухаррем Сюлейманоглу. Във филма Хаят Ван Ек ще носи синьото трико на Наим, какъвто го помнят милиони почитатели и зрители по света. Твърди се, че младежът поразително прилича на щангиста.

В продукцията са ангажирани известни турски актьори. Ролята на бащата на Наим е поверена на актьора Йеткин Дикинджилер,

известен изпълнител и в турските сериали. А в ролята на майката на Наим ще се превъплъти Селен Йозтюрк.

Ролята на първия треньор на Наим - роденият в България щангист Енвер Тюркилери, който се изселва в Турция през 1989 г., ще бъде поверена на Гюркан Уйгун. Исмаил Хаджъоглу, Угур Гюнеш, Ренан Билек и други известни турски актьори са включени в продукцията.

Снимките на филма ще бъдат в България, Турция и Азербайджан. Продуцент на лентата е Мустафа Услу, чийто последен филм за една от звездите на турската музика - Мюслюм Гюрсес, бе гледан от рекорден брой зрители, а режисьор е Йозер Фейзиоглу.

Спортните успехи на легендарния щангист, носител на три олимпийски титли и успял да вдигне тежести, три пъти над собственото му тегло, бягството от България, постиженията и животът му в Турция, личности и събития, белязали живота на Наим Сюлейманоглу ще бъдат пресъздадени на екрана, съобщиха от филмовата компания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене