Ники Илиев с две рани под брадичката - куче го ухапа по време на снимки в Пловдив

В болницата в Пловдив залепват раната на врата на Ники, а в ръката му бият ваксина срещу тетанус.

С колегите си вече повече от седмица работи по “Завръщане”

Двегодишен лабрадор нахапа Ники Илиев в Пловдив, докато работи по новата си лента “Завръщане”.

Инцидентът станал във вторник, когато заедно с колегите си снимал сцени в къща в Стария град под тепетата.

“Още по време на предварителните огледи на локациите за снимки бяхме в тази къща, където беше и кучето. Ники много му се зарадва, защото и той самият има такова - черен лабрадор на две години. Неговото е женско, а това в Пловдив - мъжко. И той взе да му се радва, да го гали. Но собственичката там предупреди да стоим по-далече от него, защото все пак си е куче пазач. После, докато снимахме, стана инцидентът. Отначало Ники пребледня, после всичко се оправи”, разказа Башар Рахал, който е сред продуцентите на “Завръщане”.

Преди няколко дни, във вторник, докато Ники Илиев снима сцена с Александър Кадиев, Орлин Павлов и Бойко Кръстанов, мъжкият лабрадор е близо до тях. Вързан е с каишка, стопанката му го държи. По време на паузата между дублите Ники се обръща да го погали. “Освен че го галих, почнах да го заигравам, да го въртя, може би даже прекалих, защото то се стресна.

Както се обърна,

ме ухапа на две

места по врата,

под брадичката”, обяснява Илиев.

Той се отдръпва от кучето, слага ръка на раната и застава пак пред камерата - трябва близък кадър на героя му. И както стои и се държи за врата, през пръстите му започва да тече кръв. Снимките веднага спират, гримьорката промива раната му, слага лепенка, колкото да приключат сцената, и веднага след това Ники отива по спешност в болница. “Огледаха много внимателно раната, залепиха я, направиха ми ваксина срещу тетанус”, обяснява Илиев.

Актьорът си играе със своя домашен любимец - 2-годишната лабрадорка Анджи.  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ИНСТАГРАМ
Актьорът си играе със своя домашен любимец - 2-годишната лабрадорка Анджи. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ИНСТАГРАМ

Лекарите в спешното не го зашиват, а само залепват двете дупки на врата му, за да не се възпали впоследствие раната - такава е практиката при ухапвания от кучета.

Докато Ники е в

болницата, колегите

му правят

обедна почивка,

а след това всички се събират пак в къщата в Стария град и продължават работата.

“Сам съм си виновен. Аз много му се радвах на лабрадора, защото и аз имам такъв - моята се казва Анджи, дори сега, когато пътуваме из страната, е с мен. В момента е в къщата в Марково, която сме наели, заедно с кучето на Башар Рахал”, разказа Ники Илиев.

Орлин Павлов, Ники Илиев, Александър Кадиев и Бойко Кръстанов (от ляво на дясно) са в главните роли в “Завръщане”.
Орлин Павлов, Ники Илиев, Александър Кадиев и Бойко Кръстанов (от ляво на дясно) са в главните роли в “Завръщане”.

След инцидента стопанката на мъжкия лабрадор го прибира. “Тя не спря да ми се извинява, но няма проблем - вината беше у мен. Раната се позатвори за два дни, вече нищо ми няма”, разказа Ники.

 Той и колегите му снимат в Пловдив вече повече от седмица. И неслучайно избират красивия град - сюжетът на “Завръщане” разказва за четирима приятели от детството - в ролите са Ники Илиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов и Александър Кадиев. Те са от Пловдив, но всеки е поел към различна точка от света. Разбрали се да се видят през 2019 г. в родния си град.

20 години след последната им среща те се събират отново и разбират, че единият от тях има проблем със старата къща, в която са играли и израснали - най-хубавите им спомени от безгрижните години са именно оттам. Братовчедът на главния герой иска да я купи и да я събори, но дружината решава да запази мястото от детството и ще направи всичко по силите си за това.

Ники Илиев за четвърти път режисира свой филм.
Ники Илиев за четвърти път режисира свой филм.

За да се пренесат в миналото, Ники и останалите двама продуценти - Башар Рахал и Богомил Грозев, обявиха кастинг за двойници на актьорите в главните роли - издирваха 13-годишни копия на Илиев, Орлин Павлов, Александър Кадиев и Бойко Кръстанов, и 18-годишно момче, което да прилича много на Башар Рахал.

“Получихме доста писма, но накрая избрахме тези кандидати, които най ни пасваха. Те бяха страхотни, някои дори вече имаха опит пред камера”, разказа режисьорът Илиев.

Филмът му ще

започва с кадри

отпреди 25 години,

в които младите актьори карат колела и слушат по радиото мача между националните отбори на България и Германия на онова легендарно световното първенство от 1994 г. в САЩ. Всички ликуват при победния гол на Лечков, който класира страната ни на полуфинала. Момчетата викат и се радват и някак неусетно действието се пренася в наши дни и показва какво се е случило с тях досега.

“Настроението е много приятно, много от сцените са забавни, има страхотна синергия между нас”, казва Ники Илиев. Дори в понеделник той и Орлин Павлов ще са на курс по гребане в Гребната база в Пловдив, за да пресъздадат на екрана маратон с колоездене, тичане, гребане.

Всички работят неуморно, защото по план трябва да приключат със снимките до началото на юли.

Понякога им се

налага да затварят

цели улици,

да се прехвърлят от центъра на града до Стария град и обратно. И срещат разбиране навсякъде - хората много им се радват. Често случайни минувачи се спират, за да ги погледат, да ги поразпитат по какво работят и накрая, разбира се, да си направят снимка със звездите.

В предишните три филма на Ники Илиев - “Чужденецът”, “Живи легенди” и “Нокаут или всичко, което тя написа”, задължително имаше по една световна звезда. В първия това бе Кристоф Ламбер, във втория - Микеле Плачидо, а в последния - Гари Дърден. Но в “Завръщане” ще има една легендарна българска звезда. “Ще ви я кажем малко по-късно”, загатна само Ники.

И сега филмът му ще има специална песен, която Орлин Павлов ще запише за саундтрака. Певецът ще я представи на голям концерт на Гребната база в Пловдив на 28 август. Тогава специално заради него

на понтони във

водата ще бъде

вдигната сцена

По нея ще работят хора, които преди време помагаха по изграждането на артинсталацията “Плаващите кейове” на Кристо в италианското езеро Изео.

Концертът на Орлин Павлов ще е безплатен и кадри от него ще се появят в “Завръщане”. “Каним всеки, който може, да заповяда”, каза Ники Илиев.

Много голяма част от кадрите ще бъдат заснети в Пловдив, но екипът вече работи няколко дни и на къмпинг “Градина”, а накрая ще приключат в София. “Филмът ще е близо до романтичните комедии като жанр, но ще е вдъхновяващ. Очакваме да е на екран в края на октомври и премиерата му да е в рамките на “Пловдив - европейска столица на културата”, обясни още Ники Илиев.

Ники Илиев с актриста Евелин Костова в Античния театър в Пловдив.
Ники Илиев с актриста Евелин Костова в Античния театър в Пловдив.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене