Иванка Шекерова с “Никой не е пълно 6” от Копривщица до Торонто

Актрисата едва не получава слънчев удар и морска болест, когато играе на платформа в морето в най-жарките летни часове

“Много смях през една бистра и брилянтна сълза.”

Именно това поднася актрисата и певица Иванка Шекерова на зрителите чрез своето one woman show, с което това лято тръгва на турне от Копривщица и ще стигне през есента чак до Торонто.

Моноспектакълът “Никой не е пълно 6” е създаден по идея на Елин Рахнев. Премиерата му се случва миналия юли в Пловдив, но ето че въпреки младостта си представлението вече тръгва на пътешествие зад океана.

“Знам, че ще се приеме много добре, защото има много силно изразена патриотична линия - казва пред “168 часа” Шекерова. - Райна Апостолова разказва за четиримата мъже, за които не успява да се омъжи и защо. Тук се намесва патриотичната струна, която хората зад граница имат у себе си. Тъй като са далеч от родината, далеч от нашите проблеми тук,

всяка дума и жест, песен и тон,

които носят полъха на България, ще възбуди техния патриотизъм, за който трябва само една малка искрица.”

Историята, която актрисата разказва, е за трепетите на сърцето и за палването на барута. Райна Апостолова-Побойникова е патриот до мозъка на костите си и знае как да учи на родолюбие. В оценките, които раздава за мъжете, е строга и по своему справедлива.

Отново Елин Рахнев дава идеята да се тръгне от Копривщица в началото на юли, родното място на героинята, да се мине през морето и през септември

Райна Апостолова

да се развихри

зад граница,

като стигне чак до Торонто. Междувременно има запитвания за спирки по време на турнето и от Лондон, Холандия, Германия и т.н.

Досега моноспектакълът винаги е събирал овациите на своята публика в Пловдив, откъдето прохожда, в Стара Загора, в Бургас, в Хасково в Драматично-кукления театър “Иван Димов”, където още играе Шекерова, в Габрово и разбира се, в София, където представлението има цял сезон.

“Навсякъде съм била топло посрещана - обяснява актрисата. - Нямала съм нито едно излизане на сцената без емоционален заряд от публиката. Навсякъде са ме изпращали с бурни аплодисменти.

Хора са плакали

от смях.

За мен това е наградата. Разбира се, текстът и драматургията са изключително важни. Без тях един артист не може да се изрази по най-добрия начин, по който би могъл. За мен това е много личен спектакъл, защото всяко едно нещо съм го пракарала през себе си. Всяка художествена измислица съм я изживяла, за да мога по най-органичен начин да изляза пред публиката и да я представя като истинност.”

След премиерата си в Пловдив “Никой не е пълно 6” впечатлява и в Лозенец по време на фестивала “Арт поток”.

Там Шекерова играе върху платформа, специално построена във водата, която е отдалечена от плажа.

“За мен беше

доста екстремно,

защото за малко да получа морска болест и слънчев удар едновременно - спомня си Иванка. - Случваше се точно в 15 часа, когато печеше най-яркото слънце. Елин Рахнев, който също беше там, дори се притесни за мен. По едно време гледам, че към мен плува човек с една шапка. И аз, докато съм в ролята, го питам: “Вие за мен ли сте дошли?” Пробвах шапката, беше мокра, хвърлих я. Изобщо - такива емоции.”

Раждането на “Никой не е пълно 6” съвсем естествено се случва отново в един горещ летен ден, в чийто залез група приятели са се събрали край морето. Върху тях връхлита като хала, както обикновено, Шекерова и започва да разказва много завладяващо история, която й се е случила преди минути.

“Всички прихнаха в смях и много се забавляваха - разказва актрисата.- Тогава една приятелка, която също беше много увлекателна разказвачка, светла й памет, каза:

“Елине, трябва да направиш спектакъл за Шекерова”.

И ето че той направи.”

Двамата с драматурга се познават от години и са работили заедно по две постановки в хасковския театър - “Дубльори” и “Ако Роналдо беше Чехов”.

В момента Шекерова е и в друг трескав работен процес, ангажирана с монтирането на клипа на песента “Зелда”, по текст на Елин Рахнев, аранжимент на Мартин Стоянов-Мартист, а певицата измисля самата мелодия на парчето, което изпълнява.

“Видеото с песента трябва да излезе до началото на юли. Творческият ни екип е от млади и креативни хора с много уникални идеи. Мисля, че ще се получи прекрасно и ще имаме добро представяне в музикалните класации.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене