Глобалният пазар на чипове за мобилни устройства с изкуствен интелект ще нараства бързо през следващите 5 години

Глобалният пазар на чипове за мобилни устройства с изкуствен интелект се очаква да достигне 3,8 милиарда долара през 2022 г., което представлява трикратен ръст в сравнение с 2017 г., се посочва в доклад на Китайския институт за информационни и комуникационни технологии (КИИКТ), предава "Радио Китай".

Движеща сила зад тази тенденция е бързото развитие на индустрията за изкуствен интелект, тъй като чиповете с тази технология проникват активно в сектора на крайното оборудване. В доклада се цитират данни на Strategic Analytics, които показват, че пазарният дял на процесорите за смартфони с изкуствен интелект през първата половина на 2018 г. е нараснал три пъти в сравнение с година по-рано.

През 2017 г. глобалният пазар на чипове за мобилни устройства с изкуствен интелект е бил 370 милиона долара, което представлява 9,5% от пазара на всички чипове с тази технология и показва голям потенциал, привличайки вниманието на компании като „Гугъл", „Фейсбук", „Алибаба" и „Тенсент", се казва още в доклада.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене