Еврошампион на пътя на "Лудогорец"

Тимът от Разград започва срещу "Ференцварош" от Унгария

Българският шампион "Лудогорец" изтегли изключително реномиран тим за старт на новата си европейска кампания. Още в първия предварителен кръг от Шампионската лига разградчани ще срещнат най-големия гранд от Унгария - "Ференцварош". Мачовете ще се играят на 9/10 юли, а реваншите са седмица по-късно - 16/17 юли.
"Ференцварош" е цели 30 пъти шампион на страната си, включително и през последния сезон. Създаден е през 1899 г., а само 4 години по-късно печели първата си титла. Има цели 20 купи на страната си и 4 Суперкупи. Най-големият успех идва през 1965 година, когато "Ференцварош" вдига европейската купа на УЕФА.
Любопитното е, че на 27 юни този месец унгарският тим ще се изправи в контрола срещу друг български отбор Ц ЦСКА-София, в Австрия. Това със сигурност би било полезно за "Лудогорец", които ще разузнаят по-добре силните страни на съперника.
Феновете на "Ференцварош" са известни като едни от най-буйните в Унгария и в цяла Централна Европа изобщо. Често участват и в хулигански прояви. Наричат на галено отбора си с прозвището "Фради".
Преди година "Лудогорец" отново се изправи срещу тогавашния унгарски шампион "МОЛ Види". "Орлите" завършиха 0:0 в Разград, а в реванша загубиха с 0:1 и отпаднаха от надпреварата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене