250 сини звезди за звездите на Народния театър

Звездите на Народния театър получават  звезди днес. Актьорите не крият, че макар и това да е временна акция, искрено са развълнувани от звездния си статут.

250 сини звезди ще украсят пространството пред централния вход на Народния театър.

“Театралният звездопад” е част от третото издание на най-очакваното театрално събитие на сезона - “Театър пред театъра”. Сканирайте с телефона си кюар кода върху звездите и той ще ви информира къде и кога ще се играе спектакълът с тяхно участие!

Стартът на театралния звездопад е днес в 17,30 ч, когато пред сградата ще се появят първите 60 звезди, а кодът ще е активен до края на програмата.

Звездите са с имената на всички актьори, които ще участват в десетте спектакъла между 2 и 11 юли, както и на техните колеги от трупата на Народния театър. Всяка една от тях ще може да се види и пипне в следващите две седмици, преди на това място да се издигне сцената за десетте представления на открито.

В рамките на няколко дни площадът ще бъде осеян общо с 250 броя звезди, на които ще бъдат изписани имената на всички, които са част от Народния театър.

Директорът Мариус Донкин обясни, че това е жест на благодарност към актьорите, екипите и администрацията, които работят за реализирането на спектаклите. “Ние сме като един огромен град, един смазан часовников механизъм, в който е важно всяка частица да работи в синхрон с останалите, за да се случва магията на театъра”, убеден е той.

Строежът на сцената и трибуната ще започне на 24 юни, за да посрещне първите близо 1000 зрители на 2 юли.

Откриването на “Театър пред театъра” е на 2 юли в 21,30 ч с представлението “Ромул Велики” на МГТ “Зад канала”. На 3 и 4 юли ще се играе “Лисичета”. На 5 и 6 юли - “Един безумен ден”. На 8 и 9 юли - “Актрисата”, на 7, 10 и 11 юли - “Спанак с картофи”.

Билетите за спектаклите вече са в продажба на касите на Народния театър и онлайн. Всички спектакли са с начален час 21,30 часа.

Сред звездните актьори, които зрителите ще видят на сцената под звездите, са Стефан Данаилов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Аня Пенчева, Иван Юруков, Параскева Джукелова, Дарин Агеловов, Христо Петков, Ана Пападопулу, Герасим Георгиев-Геро, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Христо Чешмеджиев, Радина Боршош, Димитър Живков и др.

Самите сини звезди ала Холивуд пред Народния театър са 60 на 60 см и са по идея на Янина Петрова - авторка на логото на новото издание на “Театър пред театъра”. Те са ламинирани. Изработени са от PVC материал. Лепят се като стикери и не накърняват пространството пред сградата, обявена за най-красивата в България. После могат лесно да се отлепят и мястото ще е непокътнато.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене