Орнела Мути изигра най-красивата съпруга, но днес е сама

Орнела Мути СНИМКИ: РОЙТЕРС

Кинолегендата замени Рим с провинцията, впусна се в театъра

Когато през март се поклони пред публиката в края на последния си спектакъл на сцената на римския театър “Куирино”, Орнела Мути избухна в плач от емоции. Зрителите аплодираха бурно актрисата с най-красивите очи, от които не спираха да се стичат сълзи. Орнела току-що се бе въплътила за последно в гувернантката от едноименната пиеса от 1953 г. на Виталиано Бранкати, поставена за пръв път в Париж и веднага след това цензурирана.

До Франческа Ривели, както е истинското име на италианската актриса, се поклони пред зрителите и първородната ѝ дъщеря Наике Ривели, която също имаше роля в пиесата.

Театърът е новото амплоа на Орнела, която дебютира в киното на 14-годишна възраст. През този сезон

63-годишната звезда

се въплъти в ролята

на хомосексуалната

гувернантка Катерина

Навремето пиесата е цензурирана заради скандала, който вдига. Всъщност скандали предизвикват и много от филмите, в които е играла Орнела.

“Целият ми живот е бил скандал. Започнах рано. Бях момиче самотна майка”, споделя актрисата пред в. “Месаджеро”.

За Орнела това беше вторият сезон в театъра. Дебютът ѝ на театрална сцена беше в “Евреинът” през 2010 г. От онзи период датира и друг скандал, този път свързан с руския президент Путин. Тогава Орнела отмени в последния момент представление в театъра на град Порденоне, представяйки документ, че е болна от остър трахеобронхит и ѝ забраняват да използва гласа си. Както стана ясно по-късно от публикувани снимки в медиите, по същото време актрисата е била на благотворителна вечеря с Путин в Санкт Петербург. 

Орнела Мути (в червено) на благотворителна вечеря с Путин и Кевин Костнър (вляво)
Орнела Мути (в червено) на благотворителна вечеря с Путин и Кевин Костнър (вляво)

Заради този факт през 2017 г. италианката беше осъдена от Апелативния съд на Триест на 6 месеца затвор и 500 евро глоба, по обвинение за опит за измама. Наказанието бе превърнато в условно срещу плащането на 30 000 евро на театъра в Порденоне.

“Една кралица като майка ми трудно би могла да намери подходящ мъж до себе си, който да е на нейната висота. Ако трябваше аз да избирам на нейно място,

единственият

кандидат, достоен

за нея, би бил

Владимир Путин”,

написа в профила си в инстаграм дъщеря ѝ Наике под снимка на Мути и руския президент.

Силно приличащата на майка си Наике, която също е актриса, е плод на друг “скандал” на Орнела, защото я ражда неомъжена, когато е едва на 19 г. Дълго време се смяташе, че биологичен баща на Наике е бившият испански продуцент Хосе де Кастро, с когото Орнела Мути е имала връзка в онези времена. Миналата година обаче дъщерята разкри неочаквано в тв предаване, че ДНК анализ показал, че Хосе не е нейният баща. Кой е тогава, запитаха се мнозина, но засега отговор няма. 

Орнела Мути с дъщеря си Наике като малка и сега. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Орнела Мути с дъщеря си Наике като малка и сега. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
 

Цялата кариера и личен живот на Орнела Мути минават под знака не само на красотата, на която е 100% въплъщение, а и на неочакваните развръзки. Така завърши преди година и последната ѝ сантиментална връзка с 10 години по-младия френски бизнесмен Фабрис Керерве. Двамата се запознават на среща, на която трябва да се договори как Орнела да стане рекламно лице на бижута. “Стана така, че в крайна сметка създадохме моя линия бижута... а после се влюбихме.” Както разкри Орнела, един ден той просто се изпарил, въпреки че двамата

крояха планове

да живеят заедно

в Москва, където

той имал бизнес

“От мъжете съм получавала само юмручни удари. Сега съм без мъж до себе си. На моята възраст се научих да съм добре и сама”, каза актрисата в интервю за италианските медии. Днес тя живее заедно с дъщеря си Наике, с която има много силна връзка, във вилата си до град Алесандрия, област Пиемонт. Там семейството на звездата се премести да живее, след като беше изгонено от обитавания от дълги години в Рим апартамент под наем.

“Когато не съм на турне или на път по работа, живея като баба на внуците си на пълен работен ден.” 

На кинофестивала в Кан през 2015 г.
На кинофестивала в Кан през 2015 г.

Орнела има три деца (Наике, Каролина и Андреа) и трима внуци на 25, 5 и 3 години. 44-годишната Наике е майка на 25-годишния Акаш, роден от кратка връзка, след която се омъжи за друг мъж, но скоро се разведе. Преди няколко години

дъщерята призна,

че е бисексуална

Двете с майка си не спират да публикуват общи снимки от живота си в област Пиемонт.

За мнозина в Италия и по света Орнела Мути продължава да бъде истински секссимвол въпреки 63-те си години.

Франческа Романа Ривели се ражда в семейството на неаполитански журналист и естонска скулпторка. Майката на актрисата, навремето съветска гражданка, идва в Италия и след като среща бъдещия си мъж, ражда Франческа и сестра ѝ Клаудия. Орнела е наследила от майка си изключителните си

зелени очи на сърна,

по която полудяват

милиони мъже

по света. Дебютира в киното на 14 г., след като режисьорът Дамяно Дамяни я избира за главната роля в “Най-красивата съпруга”. В него се разказва как едно сицилианско момиче се опълчва на едновремешните строги нрави. Именно Дамяни измисля артистичния псевдоним на актрисата, който е комбинация от имена на героини на писателя Габриеле д'Анунцио.

През 70-те години Орнела Мути се снима в серия от успешни продукции на най-добрите режисьори. Повратът в кариерата ѝ идва най-вече след участието ѝ в “Народен роман” на Марио Моничели през 1974 г. В него Орнела играе невярна съпруга. По време на снимките е бременна с Наике. Особено важна в професионален аспект е срещата на Орнела с режисьора Марко Ферери, с когото

снима култови

за италианското

кино филми

Актрисата играе до Виторио Гасман и Уго Тоняци във филми на Дино Ризи, Марио Моничели, Еторе Скола. През 1975 г. се омъжва за актьора Алесио Орано, с когото се развежда. Година по-късно снима с Жерар Депардийо филма на режисьора Ферери “Последната жена”. По-късно Ферери признава, че е влюбен в нея. 

Актрисата  е прочута със зелените си очи.
Актрисата е прочута със зелените си очи.

Кинопродуцентът Дино де Лаурентис се опитва да наложи Орнела Мути на световния кинонебосклон с филма Flash Gordon, но той се оказва истинско фиаско. Затова Орнела след това се впуска в италианските комедии, включително с Адриано Челентано. По онова време актрисата вече е омъжена за втория си съпруг Федерико Факинети, от когото са децата ѝ Андреа и Каролина. Срещата с Челентано обаче също е фатална. Както ще признае много години по-късно, двамата имат любовна връзка и това е единствената ѝ изневяра в живота.

Манекенка представя бижута, създадени от Орнела Мути.
Манекенка представя бижута, създадени от Орнела Мути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене