Американският писател Ерик Уайнър даде 4 съвета на българските журналисти

Ерик Уайнър

Авторът на бестселъра “География на блаженството” Ерик Уайнър даде 4 съвета на българските журналисти на специално организирана среща от БТА. “Забавете темпото. Само така ще можете да се задълбочите в дадена тема. Второ, бъдете като Леонардо да Винчи, интересувайте се от всичко. Той е бил художник, но и изобретател. Не се фокусирайте само върху една тема. Трето, бъдете като Сократ - философи. Сократ е бил първият журналист всъщност и сега ще ви кажа защо. Той е задавал много досадни въпроси, не се е обличал добре и е бил беден. Четвърто и много важно, бъдете позитивни”, посъветва Уайнър, който е специален гост на Шестия световен конгрес на информационните агенции. “Българите намират щастието с ракия”, пошегува се писателят, който при своето посещение у нас стана доктор хонорис кауза на Великотърновския университет.

Писателят не пропусна да похвали българите и тяхното гостоприемство и предполага, че се чувства толкова добре у нас, защото нацията ни е много интелигентна. "Скоро получих писмо от студент по журналистика, който искаше да разбере моя трик в журналистиката. Аз не интервюирам, а изслушвам хората. Не очаквам те да ми дадат нещо. С изслушването аз им давам, защото изслушването е акт на любов. Това е моят трик", разказа Ерик Уайнър.

В своя бестселър "География на блаженството" американецът описва щастието в различните държави по света. Според международна класация сред 150 страни България се нарежда на 99 място. "Има много държави в Африка преди вас. Класацията е правена като на произволни хора е задаван въпросът: "Вие щастливи ли сте?" Отговорът е на 100% субективен, защото усещането е субективно. Сега аз задавам въпроса наистина ли българите са нещастни или само се правят на такива", каза Уайнър, според когото основната причина за чувството на нещастие се крие в липсата на доверие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене