Ето как изглежда Невърленд 10 години след смъртта на Джако

Майкъл Джексън почина преди 10 години, а любимото му имение Невърленд в Санта Барбара в САЩ все още пустее. Кралят на попа живя в него до 2006-а, когато беше обвинен в сексуално насилие над деца. И въпреки, че бе оправдан, случаят донесе лоша слава на имота, разпростиращ се на площ от 11 кв. км, пише Toptenrealestatedeals.

През 2007-а изпълнителят вече бе задлъжнял с 23 милиона долара към кредитори и затова се наложи да се сбогува с имението. Чрез търг инвестиционната група Colony Capital стана съсобственик, защото купи дълга. И първото, което направи, бе да премахне зоопарка и увеселителния парк, които бяха заменени с Дзен градина.

В имението в момента живеят само охранителите му и хората, които отговарят за поддръжката. Купувачи обаче така и не се намериха, въпреки, че цената за тези 10 години вече е свалена до 31 милиона долара от първоначалните 100 милиона.

Това почти се доближава до 25-те милиона, за които Майкъл Джексън купува имението през 1987 година от предприемача Уилям Боне. Именно той е човекът, който през 1977-а се сдобива със запустелия терен и възлага на арх. Робърт Алтеверс да проектира постройките и ландшафта. Когато всичко е готово, Боне нарича имението Zaca Laderas.

Джако го преименува на Невърленд, след като направи от него детски рай. Основната къща е с площ 1208 кв. м и в нея са запазени удобствата, които Майкъл Джексън беше създал за себе си, собствените си деца и многобройните си гости.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене