Българката Смиляна Захариева влезе в “Гинес” с най-мощния глас на планетата, иска да лекува с родопски фолклор (Обзор)

Прослушването било през септември, но сертификатът и новината, че е вписана в “Гинес”, дошли на 18 юни.   СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА СМИЛЯНА ЗАХАРИЕВА

Българката Смиляна Захариева притежава най-мощния глас на планетата. Тя успя да изпее песента “Излел е Делю хайдутин” със сила на звука 143,8 децибела, което е около 15 пъти по-силно от средната височина на човешкия глас.

При нормален разговор човешкият глас достига до 30 децибела, а при пеене може да се развие до 110. Захариева обаче влиза в Книгата на “Гинес” с постижение от над 140 децибела. Според учените такава сила на звука може да спука тъпанчето на човек и се равнява на звук от изстрел от огнестрелно оръжие или прелитащ самолет.

Захариева обаче смята да използва силния си глас и родопския фолклор, за да лекува. “Зная, че гласът ми въздейства, вълнува и променя аура. Тази сила и спефичност ще ги използвам за лечение на хората с помощта на Родопите и чановете”, пише тя в профила си във фейсбук, след като обяви там и новината, че е получила сертификат от “Гинес”.

За да покрие изискванията на световните рекорди, певицата трябвало да стои на разстояние от 2,5 метра от микрофона, който пък да е поставен на 1,5 м височина. По време на прослушването през септември миналата година уредите отчели 113,8 децибела, а след това чрез формула се изчислява, че на всеки половин метър разстояние от микрофона се губят 6 децибела. Това означава, че реално към този резултат се добавят още 30 децибела. Като се пресметнат степента и силата на разсейване на звука за тези 2,5 метра, те се равняват на 143,8 децибела.

Отговора, че е обявена за най-мощния глас на планетата, Захариева получила тези дни, докато е в Шри Ланка на среща с будисти. “От месец духовен учител ме покани, за да преподавам в негов университет в Малайзия”, пише Захариева. 

Кадър от мига, в който Захариева разбира, че е призната от "Гинес"
Кадър от мига, в който Захариева разбира, че е призната от "Гинес"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?

Напишете дума/думи за търсене