Неймар между парите и "Барса"

Неймар беше продаден на ПСЖ за 222 млн. евро

Филипе Коутиньо разменна монета при трансфер на нападателя

Бразилската звезда Неймар е поставен пред тежък избор. По-голяма банкова сметка или трансфер в "Барселона".
Дилемата пред нападателя стана тема на безброй коментари покрай най-шумната сделка на лятото. Звездата на "Пари Сен Жермен" се е срещнал с президента на каталунците Джосеп Мария Бартомеу, съобщава вестник "Спорт". Според изданието южноамериканецът е приел устно предложение за 5-годишен договор. Условието по контракта е сериозно да намали своята заплата.
В момента Неймар взема по 36,8 млн. евро на сезон от френския шампион. В "Барселона" той може да получава максимум 24 млн. евро, което е с 1/3 по-малко от настоящото възнаграждение.
Предишният трансфер на бразилеца беше заради по-висока заплата. През 2017-а той се раздели с "Барселона" срещу колосалната сума от 222 млн. евро. Неймар така и не успя да постигне нещо по-специално с парижани в Шампионската лига за последните два сезона. Освен това талантът непрекъснато е контузен.
Нападателят вероятно ще трябва да се прости и с още 26 млн. евро. Това е сумата, за която съди "Барселона". Парите са за бонус лоялност, който не му е изплатен.
ПСЖ няма да даде толкова лесно Неймар. Очаква се трансферната сума да бъде поне 150 млн. евро. Като разменна монета може да послужи друг бразилец - Филипе Коутиньо. Той е желан още от "Челси" и "Манчестър Юнайтед".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене