Рашидов: България и Германия могат да обединят усилия срещу фалшификатите на изкуството

Вежди Рашидов се срещна с Йоханес Зеле, заместник-председател на Комисията по културата и медиите в Бундестага СНИМКИ: пресцентърът на Комисията по културата и медиите

България и Германия могат да обединят усилията си в борбата с фалшификатите на изкуството. Това стана ясно днес по време на работното посещение на председателя на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов в Бундестага в Берлин, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Вежди Рашидов се срещна с Йоханес Зеле, заместник-председател на Комисията по културата и медиите в Бундестага. Г-н Зеле предаде специалните поздрави на държавния министър по културата и медиите Моника Грютерс, която изразява подкрепата си към енергичните усилия на Вежди Рашидов от парламентарната трибуна да работи за развитието на културата и на културния обмен между двете страни -така, както го е правил и по-рано в двата си мандата като министър.

Йоханес Зеле увери Вежди Рашидов, че Германия би подкрепила една инициатива за дискусия на страните членки на ЕС за усъвършенстване на законовата база за опазване на културното наследство, борбата с фалшифицирането на изкуството и битката с фалшивите новини.

Готов съм да предложа още по- строги санкции за онези, които фалшифицират, продават и разпространяват фалшификати на изкуството - така, както Германия е направила след един голям скандал с фалшиви картини през 2009г, заяви по време на срещата Вежди Рашидов. Той коментира с германския си колега и скандала с фалшивите картини в България и отново предупреди, че по този начин се срива пазара на изкуството.

България и Германия могат да задълбочат контактите си и в борбата срещу незаконния трафик на артефакти.

По- рано днес в Берлин Вежди Рашидов се срещна и с Фолкер Бересхайм, председател на Германо-българския форум и обсъди с него бъдещи проекти в областта на културата. Тази вечер г-н Рашидов ще присъства на откриването на голяма изложба на пловдивски художници в залите на Българския културен институт в Берлин.

От германската столица Вежди Рашидов заминава за Рим за среща в парламента на Италия и за откриването на Празник на българското кино в салоните на прочутата вила Боргезе.

На разговорите на г-н Рашидов в Бундестага присъства и Н. Пр. Елена Шекерлетова , посланик на Белгария в Германия.

На разговорите на г-н Рашидов в Бундестага присъства и Н. Пр. Елена Шекерлетова , посланик на Белгария в Германия
На разговорите на г-н Рашидов в Бундестага присъства и Н. Пр. Елена Шекерлетова , посланик на Белгария в Германия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене