Пекински форум за сценични изкуства обсъди развитието на театралната индустрия

СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Международен форум за сценични изкуства приключи тази неделя в Националния център за сценични изкуства в Пекин. Провел се под мотото „Обмяна и сътрудничество за споделяне на опит и общи резултати", форумът целеше да насърчи дискусията върху развитието на театъра и сценичните изкуства, предава Радио "Китай".

Над 200 директори и артисти от повече от 90 арт института по изкуства се събраха в китайската столица, за да споделят идеите си за възможностите и предизвикателствата пред индустрията.

На церемонията по откриването Уан Нин, президент на Националния център по изкуствата каза: „Театрите са важна платформа за споделяне на плодовете на цивилизациите и ценен мост за контакти между различните държави, нации и култури. Ние призоваваме професионалистите по света да работят заедно и изградят общество на споделената съдба, с цел устойчивото развитие на театрите."

В рамките на тридневното събитие, участниците проведоха задълбочени дискусии върху три големи теми, развитието на театъра, включително т.нар. „нова концепция" за оперирането и управлението им, образованието в изкуството и култивиране на публиката, както и бъдещето на индустрията.

Кормак Симс, административен директор на Британската Кралска опера каза: „Мисля, че културата е прекрасен начин за надскачане на националните бариери, политики и много други неща. Тя е нещо, върху което трябва да работим заедно и ние се вълнуваме за нейното развитие по целия свят."

Кристофър Дийкън, президент на Националния център за сценични изкуства на Канада каза: „Според мен театрите по света споделят едни и същи цели, а именно да докосват аудиторията със силни и затрогващи истории от техните собствени култури. Считам, че е изключително важно, тези театри да продължават да обогатяват обществата и предават с езика на изкуството стремежите на техните народи."

По време на форума, няколко споразумения за стратегическо партньорство бяха подписани между китайския център и гост театрите.

Представители от индустрията също публикуваха съвместна декларация от Пекин, която цели да продължи сътрудничеството в областта на творчеството, култивиране на таланти, образованието и споделянето на информация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене