Сър Алекс Фъргюсън: Бербатов прие зле,че го извадих от финала

Българинът не го заслужаваше, но аз разполагах с невероятен състав

Димитър Бербатов е преживял кошмарно пропуснатия финал в Шампионската лига с "Манчестър Юнайтед" през 2011 година. Това призна легендарният бивш мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън. Именно той тогава реши да остави Митко извън групата за най-важния мач срещу "Барселона".
Сър Алекс се върна 8 години назад във времето и отчете това като своя грешка. Той призна, че е имал уникален състав и му е било трудно да определи кой да изпадне от последния мач за трофея. Фъргюсън е един от най-ревностните защитници на идеята, че групата за мачовете трябва да се разшири с 11 възможни резерви, както е на европейско или световно първенство, за да не се получават такива ситуации.
"Да спечелиш Шампионската лига е нещо наистина страхотно. Трябва да призная, че разполагах с наистина невероятен състав, в който дори и резервите ми бяха на високо ниво. Моят проблем за финала през 2008 г., дори съжалявам за това решение, е, че оставих Джи Сун Парк извън групата. Той имаше огромна роля и това е големият проблем на тези финали", започна Съра.
"През 2011 г. на "Уембли" сторих същото и с Бербатов, а той го прие много зле. Просто не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова на всички семинари на треньорите, на които участвам, се опитвам да се преборя за въвеждането на 11 резерви", сподели легендарният шотландец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене