Мадона с позиция за насилието с огнестрелни оръжия в музикален клип (Видео)

Мадона Снимка: Инстаграм (madonna)

Кралицата на попа Мадона се включи в дебата за насилието с огнестрелни оръжия, отправяйки призив за "събуждане" чрез изпълнен с жестокост музикален клип, демонстриращ последствията от масовите стрелби, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Клипът към диско бийт парчето "God Control" изобразява въоръжен човек, който открива огън в претъпкано нощно заведение и актьори, играещи танцьори, които падат на земята, кървят или се опитват да избягат.

Послание преди видеото гласи: "Историята, която предстои да видите, е крайно обезпокоителна. Кадрите показват жестоки сцени на насилие с огнестрелни оръжия. Това се случва всеки ден. И трябва да спре".

"Трябва да се събудим", пее Мадона. Видеото съдържа и телевизионни кадри от демонстрации с призив за засилен контрол върху оръжията.

Макар да не съдържа директни препратки към конкретен инцидент, музикалният клип напомня за масовата стрелба в гей бар във Флорида през юни 2016 г., при която загинаха 49 души и 53 бяха ранени.

Шестдесетгодишната Мадона отбелязва, че видеото е замислено с цел да шокира.

"Сблъсъкът с действителността и бруталността на събитията трябва да ни накарат да се събудим. Тези неща се случват наистина. Те изглеждат по този начин. Карат ли ви да се чувствате зле? Добре, защото в такъв случай вероятно ще направите нещо по въпроса", казва Мадона за сп. "Пийпъл".

Два часа след качването му в Ютюб в сряда, видеото към парчето "God Control" е гледано над 360 000 пъти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте как изглежда Ален Делон днес (Снимки)
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене