Петьо Узунов иска още от блока

Легендарният волейболист Петьо Узунов разкритикува блока и посрещането в националния отбор по волейбол. Той смята, че двете звена имат още какво да дадат.

"В момента на ниво е само диагоналът Соколов - каза Узунов. - Има нужда от още работа при централните блокировачи и посрещането. Необходимо е да се наблегне на сервиса. Немислимо е да се правят грешки от начален удар в решителен момент."
Узунов беше доста учуден и от тренировъчния режим на играчите.
"Имах възможност да гледам занимание и беше доста странно как така се готвят сутрин във фитнеса, а следобед в залата - добави бившият национал. - Имат нужда повече да си подават топката и да се сработят. Има 5-6 нови момчета, които се включват към тима. Нуждаят се да поработят с разпределителя. Трябва им време. Надявам се до олимпийската квалификация всичко да е наред."

Узунов
Узунов

Според Узунов Пранди умишлено върти състава за всеки турнир от Лигата на нациите. От днес до неделя националите ще играят със САЩ, Иран и Сърбия в Пловдив.
"Иска да даде шанс на максимално много волейболисти - допълни участникът на олимпиадата в Атланта '96. - Имаме сили както да бием най-силния, така и да паднем от най-слабия. Сърбия изглеждат най-добре подготвени. САЩ са доста класни, а Иран разчитат най-вече на своя невероятен разпределител."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене