Ученичка от Горна Оряховица стана седма в света на Dance world cup в Брага

Престижното седмо място на световен шампионат по танци в Брага, Португалия завоюва 13-годишната Кристина Георгиева от Горна Оряховица. Форумът Dance world cup се проведе от 28 до 30 юни 2019 година и в него участваха над 7000 деца от 45 държави. Талантливата ученичка от Професионалната гимназия по електротехника и електроника " М.Ломоносов" се представя с два танца - „Халюцинации“ и „Елементите на живота“, с които се класира съответно на седмо и двадесет и пето място в два от шестте танцови стила - акроденс и модърн. Пред нея в класацията до шесто място са държави като Англия, Уелс, Австралия.

Криси е ученичка в 9 ж клас в специалност „Компютърна техника и технологии“ и при това е и отличничка. От 10 години тренира усилено при Калинка Генова в балет „Калина“. По пътя към върха в спортната си кариера Кристина има и ред други отличия на общинско, областно и национално ниво и така до класацията за световната изява. На 16 и 17 март 2019 година се явява на националния кръг за квалификациите за Dance world cup в гр.Пловдив. Класира се класира на второ и трето място, което й дава право да се представи на световния кръг на състезанието.

За победите си е особено благодарна на ръководителката си, както и на помощничката й - Виолета Тошева, на семейството си и на всички, които са я подкрепяли преди и по време на състезанието. Подготовката и за форума и отнема около шест месеца. Тренира по 2 часа всеки ден. През тези шест месеца тя се учи да е организирана, бърза в действията си и да разпределя правилно времето си.

“ За да побеждаваш, трябва да вярваш в себе си, да тренираш дотолкова, че да си уверен и на сцената, за да дадеш максимума от себе си, знаейки на какво състезание си отишъл“, споделя Кристина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене