Ученичка от Горна Оряховица стана седма в света на Dance world cup в Брага
Дима Максимова | 09 Юли 2019 г. | 1765 показвания | 0 коментара

Престижното седмо място на световен шампионат по танци в Брага, Португалия завоюва 13-годишната Кристина Георгиева от Горна Оряховица. Форумът Dance world cup се проведе от 28 до 30 юни 2019 година и в него участваха над 7000 деца от 45 държави. Талантливата ученичка от Професионалната гимназия по електротехника и електроника " М.Ломоносов" се представя с два танца - „Халюцинации“ и „Елементите на живота“, с които се класира съответно на седмо и двадесет и пето място в два от шестте танцови стила - акроденс и модърн. Пред нея в класацията до шесто място са държави като Англия, Уелс, Австралия.

Криси е ученичка в 9 ж клас в специалност „Компютърна техника и технологии“ и при това е и отличничка. От 10 години тренира усилено при Калинка Генова в балет „Калина“. По пътя към върха в спортната си кариера Кристина има и ред други отличия на общинско, областно и национално ниво и така до класацията за световната изява. На 16 и 17 март 2019 година се явява на националния кръг за квалификациите за Dance world cup в гр.Пловдив. Класира се класира на второ и трето място, което й дава право да се представи на световния кръг на състезанието.

За победите си е особено благодарна на ръководителката си, както и на помощничката й - Виолета Тошева, на семейството си и на всички, които са я подкрепяли преди и по време на състезанието. Подготовката и за форума и отнема около шест месеца. Тренира по 2 часа всеки ден. През тези шест месеца тя се учи да е организирана, бърза в действията си и да разпределя правилно времето си.

“ За да побеждаваш, трябва да вярваш в себе си, да тренираш дотолкова, че да си уверен и на сцената, за да дадеш максимума от себе си, знаейки на какво състезание си отишъл“, споделя Кристина.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

1 от 6 човека с разбити сърца боледуват от рак и е по-малко вероятно да оцелеят пет години след появата на болестта. Това гласят новите международни изследвания на журнала на Американската асоциация за изследване на сърцето (Journal of American Heart Association).  Синдромът на разбито сърце, наричан още "такоцубо", се получава,

След като преди броени дни президентът на България – Румен Радев – награди с орден „За военна заслуга“ първа степен о. р. генерал-майор Александър Александров – легендарният български космонавт, сега ви предлагаме да си припомни постиженията на някои родни инженери, свързани с космонавтиката. Предлагаме ви откъс от книгата на Милена Димитрова –

Маникюрът на едната ръка може да изобразява цяла картина Неонови Неоновите цветове са основен тренд при дрехи и аксесоари тази година. Така че съвсем логично се появиха и при лаковете. Можете да боядисате всичките си нокти в един ярък тон, да съчетаете няколко контрастни нюанса или да направите светещи рисунки върху някаква пастелна основа.

Мариан Вълев - Куката се включи към кампанията ...
Трима астронавти пристигнаха на Международната космическа ...
Съединените щати отбелязаха вчера 50-годишнината от ...
Днес рожден ден има художникът, карикатурист и режисьор ...
РАБОТА В началото на седмицата отново сте в блестяща форма ...
Поппевецът Владимир Ампов-Графа също е рожденик днес. Под ...
РАБОТА Внимавайте, ако пред вас се очертава предложение за ...
РАБОТА През тази седмица и до края на месеца имате ...
РАБОТА Постарайте се да си спестите неприятностите в ...
РАБОТА От първия ден на седмицата очаквайте промени, ...
РАБОТА На работното място завършете започнатите задачи. ...
РАБОТА Не пропускайте и използвайте възможността да ...
РАБОТА В началото на седмицата ще научите за приходи, които ...
РАБОТА Съдбата ви позволява да заслужите одобрението на ...
РАБОТА Помислете за нови възможности за работа, но не ...
РАБОТА Ще бъдете доста натоварени с работа, но ще сте ...