Жана Тодорова: Нямахме самочувствие
24 часа | 11 Юли 2019 г. | 36 показвания | 0 коментара

Либерото на националния отбор по волейбол Жана Тодорова беше избрана за защитник щ1 в Лигата на нациите. През този сезон тя спечели пета поредна титла с тима на "Марица". Специално за читателите на "България Днес" 22-годишната пловдивчанка сподели своите очаквания за олимпийската квалификация.

- Жана, успяхте ли да починете след петте турнира из целия свят от Лигата на нациите?
- Имахме само 10 дни. Много бързо минаха. Отидох за малко на море. Видях роднините и започнахме отново, защото имаме много работа.
- Бяхте избрана за най-добър защитник в Лигата. Доволна ли сте от представянето на тима?
- Негативните чувства надделяват. Все пак сме отборна игра. Радостна съм от признанието, защото задържах високо ниво по време на тежките пътувания. Конкуренцията на моя пост е страхотна. Някои от имената като италианката Моника де Дженаро са били мои идоли.
- В повечето мачове България беше равностойна през по-голямата част от времето на топ отборите. Какво не стигаше, за да печелим срещите?
- Участието ни даде опита, който липсва заради нашата младост. Губехме мачовете след 20-ата точка. Нямахме достатъчно самочувствие, което води до по-голям брой грешки. Лошото е, че догодина няма да участваме в турнира, защото е важно да играем срещу най-добрите, за да анализираме представянето. Нямахме единиците, които да направят разликата. Тимът има хъс. Хвърлихме се в боя. Само в последния мач с Германия сякаш нямахме сили. Поради липса на конкурентоспособни състезателки бяхме единственият тим, който започна и приключи турнира с един и същи състав. Важно е да има по-широк кръг националки, а звездите да се завърнат. Технически и индивидуално отстъпваме. Важно е да имаме план занапред.
- Какви са нашите шансове за олимпийската квалификация през август?
- Всички ме питат как ще победим американките, но преди това имаме мачове с Казахстан и Аржентина. САЩ спечелиха Лигата на нациите. Превъзхождат ни във всеки един елемент, но със завръщането на Елица, Лора Китипова и Мария Каракашева и с натрупания опит трябва да играем на над 100%. С доза късмет може и да ги победим.
- Поглеждате ли вече за трансфер в чужбина?
- При моя пост е малко по-трудно излизането. В повечето първенства има квоти за чужденките. Всички гледат да вземат нападатели. Имала съм доста оферти. За мен не е на всяка цена да изляза навън. Изчаквам някоя по-добра от силно първенство.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

1 от 6 човека с разбити сърца боледуват от рак и е по-малко вероятно да оцелеят пет години след появата на болестта. Това гласят новите международни изследвания на журнала на Американската асоциация за изследване на сърцето (Journal of American Heart Association).  Синдромът на разбито сърце, наричан още "такоцубо", се получава,

След като преди броени дни президентът на България – Румен Радев – награди с орден „За военна заслуга“ първа степен о. р. генерал-майор Александър Александров – легендарният български космонавт, сега ви предлагаме да си припомни постиженията на някои родни инженери, свързани с космонавтиката. Предлагаме ви откъс от книгата на Милена Димитрова –

Маникюрът на едната ръка може да изобразява цяла картина Неонови Неоновите цветове са основен тренд при дрехи и аксесоари тази година. Така че съвсем логично се появиха и при лаковете. Можете да боядисате всичките си нокти в един ярък тон, да съчетаете няколко контрастни нюанса или да направите светещи рисунки върху някаква пастелна основа.

Мариан Вълев - Куката се включи към кампанията ...
Трима астронавти пристигнаха на Международната космическа ...
Съединените щати отбелязаха вчера 50-годишнината от ...
Днес рожден ден има художникът, карикатурист и режисьор ...
РАБОТА В началото на седмицата отново сте в блестяща форма ...
Поппевецът Владимир Ампов-Графа също е рожденик днес. Под ...
РАБОТА Внимавайте, ако пред вас се очертава предложение за ...
РАБОТА През тази седмица и до края на месеца имате ...
РАБОТА Постарайте се да си спестите неприятностите в ...
РАБОТА От първия ден на седмицата очаквайте промени, ...
РАБОТА На работното място завършете започнатите задачи. ...
РАБОТА Не пропускайте и използвайте възможността да ...
РАБОТА В началото на седмицата ще научите за приходи, които ...
РАБОТА Съдбата ви позволява да заслужите одобрението на ...
РАБОТА Помислете за нови възможности за работа, но не ...
РАБОТА Ще бъдете доста натоварени с работа, но ще сте ...