Пластмасова бутилка с писмо и 10 лв. скара романтици и еколози

Малката бутилка е намерена от плажуващи край Приморско.  СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Жестът на семейство летовници разпали спор: замърсява ли се Черноморието ни?

Плажуващи откриха писмо в малка пластмасова бутилка до река Ропотамо край Приморско, а за изненада освен краткото послание вътре имаше и 10 лева. Милият жест на семейство летовници разпали спор между потребители в социалните мрежи, а причината е дали писмата в бутилка трябва да са в стъклено, или в пластмасово шише.

Писмото е пуснато в свободни води от семейство Василеви, които освен мило послание са оставили и пари, с които откривателите на бутилката да пият кафе за тяхно здраве.

“Ние сме семейство Василеви и за поредна година бяхме в Поморие на прекрасното море. Желаем и на вас толкова щастие и любов, колкото нашата. Изпийте едно кафе за наше здраве”, пише в писмото, на което няма записана дата, а вместо това е подписано с 5 сърца и усмивка.

Писмото на сем. Василеви, подписано със сърца и усмивка.
Писмото на сем. Василеви, подписано със сърца и усмивка.

Снимките на откритата бутилка с писмото бяха качени във фейсбук, а потребителите бързо се разделиха на два лагера. Едни се радваха на милия жест на семейството и споделиха подобни истории от свои почивки, а други ги обвиниха, че са използвали пластмасова бутилка и така са допринесли за замърсяването на Българското Черноморие.

“Европа забранява пластмасата, българинът бута десетолевки в пластмасови бутилки, затапва ги с найлонови пликчета, мята ги в морето. После шерва и се радва”, коментира потребителката Деница Монева, а други подкрепят мнението ѝ, като питат какво ще се случи с морето ни, ако всеки започне да хвърля писма в пластмасови шишета.

“Браво!” и “Колко романтично!”, смятат от другия лагер, а най-харесваният коментар на потребителката Светлана Парушева гласи: “Точно тази бутилка с най-милия жест от семейството ли ви обърка живота, или замърси уникално мръсната ни природа? Не е важно аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле! Това сме.” Някои пък се пошегуваха, че е по-добре семейство Василеви да бяха оставили поне 70 лв. за чадър и шезлонг.

Писмото
Писмото

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене