Симеон и Маргарита Сакскобургготски бяха почетни гости на концерт във Врана

Симеон Сакскобургготски и супругата му Маргарита СНИМКА: kingsimeon.bg

Симеон Сакскобургготски и супругата му Маргарита бяха почетни гости на заключителния концерт от летния музикален фестивал “Споделете музиката в двореца Врана”, съобщиха от kingsimeon.bg.

Фестивалът се организира за шеста поредна година от Софийската филхармония и Столична община. Неговото начало беше поставено през 2014 г. под патронажа на Симеон II, който при откриването на първия концерт заяви:

„Намираме се в този прекрасен дворец и парк, създаден от Цар Фердинанд, който ние със сестра ми Мария Луиза дарихме безвъзмездно на общината и гражданите на София, за да бъде достъпно място и за културни събития. Място, в което човек да може да дойде сред природата, да се разходи, помисли, отпочине”.

На 7-ми, 8-ми и 9-ти юли 2019 г. се състояха в три поредни вечери концерти в парка на двореца “Врана” с разнообразна програма- оперна гала, симфоничен и камерен концерт и детска програма.

На 10-ти юли двамата бяха гости и на заключителния концерт от фестивала в зала “България”, където имаха възможност да се насладят на изпълнениетo на виртуоза на цигулката Юлиян Рахлин, който представи Концерт за цигулка и оркестър N 2 от Прокофиев. В програмата бе включена и Италианска симфония от Менделсон с диригент Максим Ешкенази.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене