Албания забрани на телевизията си да излъчва песни на Цеца Величкович

Снимка: Инстаграм/ craznatovic_official

Агенцията за аудиовизуални медии /АМА/ на Албания предупреди албанската национална радио-телевизия да не излъчва песни на певицата Светлана Ражнатович (Цеца Величкович), съпруга на покойния Желко Ражнатович Аркан, след жалби, че в програма, предназначена за малцинствата, е излъчена песен на сръбската певица, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Решението е било взето, тъй като Ражнатович многократно е правила антиалбански изявления против Косово, а нейните песни, както се твърди, са вдъхновили престъпления в Босна и Косово, съобщават албанските медии.

Подчертава се, че програмата, предназначена за малцинствата, трябва да служи на солидарността и приятелството между народите и културите, а не да рекламира лица, които с конкретни стъпки са показали обратното. В съобщение на АМА

Ражнатович е характеризирана като "проблематична певица" , която в свои предишни песни и изявления е инспирирала престъпления в Босна и Косово, подкрепяла е нехуманните действия на съпруга си Желко Ражнатович Аркан и сръбските военни и полувоенни формирования, които той е ръководил.

Обръщаме ви внимание да избягвате такива ситуации, се казва в съобщение на АМА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене