Ганчев бесен на "червените"

ЦСКА като по чудо не допусна гол в двата мача с "Титоград"

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е бесен на отбора след бездушната игра във втори пореден мач. "Червените" стигнаха до 0:0 с черногорския "Титоград" и се класираха с общ резултата 4:0 за следващата фаза в Лига Европа, но отново разочароваха феновете си. След издънката с "Етър" в Първа лига футболистите не показаха напредък в Подгорица, а новите попълнения засега по никакъв начин не вдигат класата на отбора. Ганчев изгледа на живо мача в Черна гора и остана изключителен недоволен от показаното на терена. Босът на "червените" заедно с останалите началници привика отбора и треньорите на спешна среща. Шефовете искат да видят коренно различно лице в предстоящия мач с "Черно море" в събота, като в противен случай има голяма вероятност да се вземат крайни мерки. А столът на треньора Добромир Митов може да се разклати още в началото на сезона...

"Трябва да проведем сериозни разговори с треньорите и играчите - призна главният мениджър Стойчо Стоилов в Подгорица. - Този мач беше протоколен, но все пак трябваше да вземем победата, за да трупаме коефициент. Трябва бързо да го забравим и да мислим за следващите срещи. Не бива да търсим оправдания, този отбор трябваше да го победим два пъти. Селекцията при нас е завършена. Само на една позиция може да реагираме, ако излезе нещо качествено."

Сериозно недоволство сред фенове и шефове има срещу част от новите попълнения. Срещу "Титоград" италианецът Диего Фабрини изигра втори пореден слаб мач, а нападателят Тони Уот вероятно бе най-незабележимият на терена. Единствено ирландецът Греъм Кери се стара повече, но и той потъна в посредственост покрай останалите си съотборници.

Капитанът Николай Бодуров призна, че с подобна игра тимът няма шанс срещу далеч по-класния съперник в следващия кръг на Лига Европа - хърватския "Осиек". Защитникът разкри, че не е имал никаква контузия и е бил изваден от групата за първия мач след решение на треньора Добри Митов и консултанта Люпко Петрович.

"Много слаб мач за нашия отбор, това аз видях и почувствах вътре - коментира Бодуров. - Говорихме преди срещата, че не трябва да има никакво подценяване и излизаме за победа, защото все пак са точки за клуба и за държавата. Все пак имаме и много нови футболисти, нужно е сработване. Не искам да звучи като оправдание. Нямаме право да допускаме такива грешки в отбор като ЦСКА. Без да подценявам "Титоград", не мисля, че са от нашето ниво. Да ни създадат толкова ситуации... Малко е несериозно. Хората дойдоха, пътуваха толкова време, а ние не можахме да ги зарадваме с победа. Идват, подкрепят ни безрезервно, ние само трябва да си оставим сърцата на терена. "Осиек" е в пъти по-труден съперник. Ако играем по този начин, нищо добро не ни чака и нямаме големи шансове за продължаване. Трябва много бързо да променим чипа в главата. За първенството трябва да победим, защото вече там направихме издънка, неочаквана за нас."

Треньорът Добри Митов бе далеч по-спокоен след мача и констатира, че най-важното е класирането напред. Наставникът призна, че взима решенията заедно с консултанта Люпко Петрович. "Казах на играчите, че трябва да излезем напълно мобилизирани - заяви Митов. - През първите 20 минути държахме инициативата. След това се получи спад в нашите редици. През втората част вдигнахме оборотите и не им дадохме шанс. Важното е, че продължаваме напред в турнира. Наистина беше важно днес да не получим гол. Ние сме ЦСКА и трябва да създаваме ситуации и да бележим голове."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене