Ето баловете през Викторианската епоха (Снимки)

Британската кралица Елизабет II гледа на изложбата валс, танцуван на Кримския бал от 1856 г. Снимки: Ройтерс

Великолепието на баловете през Викторианската епоха в Бъкингамския дворец е съживено от холивудско студио въз основа на метод за оптична илюзия от 19-и век в рамките на изложба, която ще продължи до края на септември, предаде Франс прес.

Изображения са прожектирани върху тавана на балната зала в двореца и след това са отразени върху почти невидим 45-градусов екран от стъкло, създавайки впечатлението, че танцьорите са в помещението. Методът, известен като "призрак на Пепър", датира от 19-и век. Тогава той смаял публиката в театрите, в които бил представен, пише БТА.

Прожектираният филм представя четири костюмирани двойки, които танцуват валс от "Травиата" на композитора Джузепе Верди. Виждат се и други неща от тогавашната епоха, като например тапети в Бъкингамския дворец, както и фризове и декорации. Триминутният филм е дело на холивудско студио, специализирало се в областта на виртуалната реалност.

Става въпрос за комбиниране на технологии от 21-ви и 19-и век - заяви Аманада Форман - кураторката на изложбата, посветена на 200-годишнината от рождението на кралица Виктория, която управлява Обединеното кралство от 1837 г. до 1901 г. - Виктория била лишена от нормален обществен живот, докато била млада. Танцът й помагал да се чувства жива."

Построена през 1854 г., балната зала - най-голямото помещение в двореца, днес е използвана за държавни банкети по подобие на организирания миналия месец по повод държавната визита на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене