“Между лъжите” - психологически трилър от ИК “Сиела”

Остър психологически трилър от британката Мишел Адамс 

В новия си роман “Между лъжите” (ИК “Сиела”) британската писателка Мишел Адамс държи читателя в напрежение до последния ред, разплитайки мистерията около забуленото в непроницаема мъгла минало на изгубилата паметта си Клоуи. Острият психологически трилър, който излиза в разгара на лятото, напомня защо понякога е по-добре да не научаваме истината...

Младата британска авторка Мишел Адамс се завръща на български с втория си роман - “Между лъжите”. Психологическият трилър ни запознава с Клоуи, която се буди на болнично легло без никаква идея коя е, какво се е случило с нея и защо е в болница.

Момичето не познава нито един от хората, които се представят за нейно семейство, и дори не помни името си. Клоуи се възстановява бавно, докато нейните близки ѝ разкриват малко по малко какво е преживяла, коя е, какво е имала и какво е загубила. Постепенно Клоуи научава за своята кариера, за дома си, за мъжа си, за детето си… и за жестоката катастрофа! Нещо кошмарно се е случило с любимия на Клоуи и тяхното дете. Сега тя не просто трябва да си припомни кои са те, а и какво е направила, че да ги загуби. И докато се опитва да се пребори със забулените си в мрак спомени, героинята на Мишел Адамс се оплита здраво в кълбо от лъжи, което трябва да разплете на всяка цена. Но това далеч няма да е лесна задача – особено когато всички около нея я лъжат…

Понякога е по-добре да не знаеш истината. Защото лъжите болят по-малко.

Британката Мишел Адамс (1981) е единственото момиче и най-малкото от 5 деца у дома. Защитава научна степен и работи като физиолог в кардиология, но привлечена от изкуството, музиката и литературата от малка, в началото на новия век решава да последва мечтата си да напише книга. След няколко неуспешни опита Адамс успява да пробие на книжната сцена с романа си “Сестра ми” през 2015 г. През юли 2018 г. на английския пазар излиза и вторият ѝ роман - “Между лъжите”, чийто превод на български е на Коста Сивов.

Адамс споделя, че черпи вдъхновение от заобикалящия я свят и междучовешките отношения, но най-вече - от любимите си Стивън Кинг и Маргарет Атууд.

Автор на корицата на българското издание на “Между лъжите” е Живко Петров.

Още идеи

След изпепеляваща “Любов” идва време за жестока “Война”…

Във втората книга от дуалогията си “Осман” (ИК “Сиела”) турският писател Беязът Акман ни пренася отново в края на XIII век, за да ни разкаже големия финал на историята на създателя на Османската империя, която за векове наред ще е надвиснала като сянка над Европа.

Дългоочакваната втора част на историческия роман “Осман. Любов” от Беязът Акман излезе от печат!

В “Осман. Война” писателят отново ни връща в края на XIII век, когато Анатолия е обхваната от ожесточени войни и непрестанни кръвопролития, а в целия този варварски хаос се появява героят, произхождащ от малко княжество и символизиращ надеждата и справедливостта за своя притиснат в ъгъла народ.

Обвитата в митове история на създателя на Османската империя - Осман, продължава с още повече кръвопролития, разчистване на сметки и насилие. Във втория исторически роман от едноименната поредица Беязът Акман проследява борбата на Осман да обедини враждуващите племена и да ги поведе на война с Византийската империя. За целта на храбрия младеж ще му се наложи да превземе крепости, считани за недостъпни, и да се бори със зъби и нокти за своя народ, докато в крайна сметка се изправи срещу несметната имперска армия. Константинопол е готов на всичко, за да съкруши поредния самозванец и да продължи вековната си хегемония. Но колелото на историята вече се е завъртяло…

Беязът Акман е един от най-известните съвременни турски писатели. Роден е през 1981 г. в Кастамону, Турция. Завършва английски език и литература в университета “Боазичи”.

Класацията на ИК "Сиела"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене