Китайска делегация предаде на Международния съюз по телекомуникации проект за 5G технологии

Снимка: Pixabay

На 17 юли в бразилския град Бузиос се проведе конференция на „WP 5D", в която участваха представители на правителствени ведомства, телекомуникационни компании и оператори и изследователски институти от различни държави. Те обсъдиха стандартите за 5G технологиите, а китайската делегация представи своя проект за безжичен интерфейс технологии, информира Радио "Китай".

WP 5D е работна група на Международния съюз по телекомуникации, която отговаря за безжичните комуникации и играе важна роля в установяването на международни стандарти за 5G технологиите. В състава на китайската делегация са представители на Китайския институт за информации и телекомуникации, китайските компании „Чайна телеком", „Чайна мобайл", „Чайна юником", „Хуауей", „ZTE", китайската корпорация „CICT" и др.

Ръководителят на китайската делегация заяви, че китайският проект представя визията на страната за 5G. Той е резултат от продължителните усилия на различни компании и институти. Международният съюз по телекомуникации планира да обяви решението си за 5G технологиите на конференцията на WP 5D през юни 2020 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене