Хари Потър стана на 30 (Снимки+видео)

СНИМКИ: инстаграм

Актьорът Даниел Радклиф бе Хари Потър през по-голямата част от живота си. Днес навършва 30 години.

Радклиф е роден в Лондон, Англия от баща Алън Радклиф – протестант, и майка Марша Греъм – еврейка. Посещава мъжка гимназия в Съсекс, която днес се намира в Челси. Свири на бас китара и е почитател на пънк и рок музиката. Слуша групи като Секс Пистълс и Арктик Мънкис, също така се интересува от футбол. През свободното си време обича да играе тенис на маса и видео игри. 

Радклиф се появява в листата на богатите през 2006 г. със своето състояние, което възлиза на 14 милиона английски лири, правейки го един от най-богатите хора във Великобритания. През 2007 г. се появява и в друга такава листа със състоянието си от 17 милиона английски лири.

За първия филм от поредицата „Хари Потър“, Даниел е взел 250 хиляди английски лири, около 5.6 милиона английски лири за IV-я филм и повече от 8 милиона лири за петия филм. Той печели повече от $50 милиона за следващите три. Радклиф обича да чете много и прави най-много разходи за закупуване на книги, също така е правил много дарения на болници и домове за сираци.

Преди славата: 

Той прави своя дебют в адаптация на Би Би Си "Дейвид Копърфийлд" от Дикенс, когато е едва на 10 години. 

Любопитни факти: 

След последната част от Хари Потър той изиграва водещи роли във филмите „Жената в черно“, „Убий милите си“ и „Рогата“. Той също така спечели признание за изпълнението си в сценичната продукция "Как да успеем в бизнеса без да се опитваме". 

Семейство

Родителите му са литературни агенти Алън Джордж Радклиф и кастинг агент Марша Жанине Грешам. Той се е срещал с актрисата Лора О'Тул, докато е играл на сцената на продукцията Equus, от 2007 до 2008 г. Започва да се среща с актрисата Ерин Дарке през 2012 година.

Повечето хора свързват Радклиф с героя му в Хари Потър. Мнозина дори наричат актьора с името на персонажа му. Вижте 10 разлики помежду им, изброени от "People": 

1. Даниел Радклиф е роден на 23 юли 1989 г. Хари Потър е роден на 31 юли 1980 г., факт, който книгите понякога забравяха, а във филмите се размина изцяло.

2. Хари Потър е сирак. Родителите на Даниел Радклиф все още не са убити от зъл магьосник, който се опитва да доминира в света.

3. Даниел Радклиф има апартамент в Ню Йорк. В поредицата Потър никога дори не посещава Америка.

4. Хари Потър има всеизвестния белег на челото си. Кожата на челото на Даниел Радклиф е безупречна.

5. Даниел Радклиф е атеист с еврейско наследство. Въпреки че Хари Потър спазва определени християнски културни традиции като Коледа, вероятно масовото използване на магията прави магическата теология малко по-различна от другите религии.

6. Даниел Радклиф се влюби в Ема Уотсън на 11-годишна възраст. Хари Потър не е имал никога романтични емоции към Хърмаяни Грейнджър. 

7. Хари Потър е най-добрият приятел с Рон Уизли години след като двамата са завършили Хогуортс. Отношенията на Даниел Радклиф и Рупърт Гринт са по-скоро като „стари колеги“.

8. Хари Потър се нуждае от очила. Даниел Радклиф има страхотно зрение . 

9. Даниел Радклиф не е бил принуден да живее в шкаф под стълбите. Хари Потър беше.

10. Даниел Радклиф е номиниран за Грами. Хари Потър никога не е записвал албум. 

 
  

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене