Операцията за Гришо е неизбежна

Григор Димитров почти сигурно ще се подложи на операция. За пореден път през сезона Гришо имаше проблеми с дясното рамо при сензационната загуба от 405-ия в световната ранглиста Кевин Кинг (САЩ) с 5:7, 4:6 в I кръг на турнира в Атланта (САЩ). Българинът направи 8 двойни грешки и беше изключително уязвим при своето подаване. Димитров предостави 23 възможности за пробив, от които бяха реализирани седем.

По време на мача Гришо поиска медицински таймаут след болки в рамото. Здравословните проблеми са още от миналата година. Прогнозната диагноза на българина е тендинит. По-рано през сезона 28-годишният хасковлия отказа три турнира заради болките. Хроничното заболяване вероятно ще принуди Григор и неговия екип да прибегнат до оперативно лечение. По същия начин бившето гадже на българина - Мария Шарапова, легна под скалпела, но така и не успя да се възстанови на 100%.
Загубата от Кинг беше пета поредна за Гришо. Той не е имал толкова лоша серия от 2016-а. Българинът вече се намира на 53-а позиция в световната ранглиста.
По програма Димитров планираше участие в поредни турнири през следващите три седмици. Той трябва да играе в Лос Кабос (Мек), Монреал (Кан) и Синсинати (САЩ). Очаква се програмата да бъде променена.
Ако Гришо реши да се оперира, той може да пропусне остатъка от сезона и да се завърне за началото на следващия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене