Излизане от ретрограден Меркурий, но с внимание!

Със сигурност в много хора заглавието ще предизвика усмивка и значителна доза успокоение. Имате право на това!
На 1-ви август планетата на комуникациите Меркурий излиза от втората си за годината ретроградна фаза в знак Рак и Лъв.
Това разположение на планетата донесе повече объркване и хаос в личните ни отношения, чувства, емоции и усещане за сигурност и постоянство. Въпреки слабостите на това гостуване си мисля, че всеки един от нас има нужда понякога да спира и анализира ежедневието си, средата си, хората с които общува, и делата си.
Ретроградният Меркурий в знак Лъв и знак Рак донесе желание за ревизиране и анализ на личните ни отношения, както в любовен, така и в семеен план. В помощ на този процес дойдоха съвсем приятелски Марс, Слънцето и Венера в знак Лъв. Тази комбинация ни предостави възможности, които ни дадоха шанса да потърсим себе си в съвместните ни връзки и отношения. Надявам се да сте използвали времето полезно и благоприятно за бъдещето си. Бъдете открити и говорете за това, което ви тежи. Мълчанието не води до резултати и разбиране. Бъдете честни към себе си и хората, които обичате. Променяйте и не се страхувайте от това да бъдете себе си.
Наученото, усетеното и видяното сега запазете за себе си и използвайте градивно и пълноценно в бъдеще.
До 3-ти август Меркурий ще бъде стационарен. До тогава продължава да важи правилото „Не действай“. В тези дни е повишена опасността от пътно транспортни произшествия. Карайте внимателно! Подобно на последните градуси на всяка натална планета, в края на ретроградните планети енергията е най-силна. Тогава сякаш планетата спира, обръща се назад и си казва, че трябва като за последно да направи най-големите поразии. Аз лично си го представям като излизане от стаята, казване на важни думи и хлопване на вратата. Така силно, че всички да чуят и видят последствията. След тази дата е време да продължите по пътя си без компанията на ретроградния Меркурий с повече увереност и вяра.

Попътен вятър на всички!
астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене