1,8 млн. лева спечели ЦСКА от Европа

ЦСКА превъзхождаше "Зоря" и в двата мача, но отпадна нещастно

ЦСКА се сбогува с Лига Европа и прибира над 1,8 млн. лева от участието си в предварителните кръгове. "Червените" отпаднаха от украинския "Зоря" след загуба с 0:1 и брутална съдийска сеч от страна на французина Амари Делюрю. В 22-рата минута той не отсъди очевадна дузпа за игра с ръка в наказателното поле на украинците, а в последвалата атака изгони бранителя на "армейците" Иван Турицов. С човек по-малко до края ЦСКА създаде няколко чисти положения, но късметът и вратарят спасиха "Зоря". "Червените" бяха ощетени от съдията и в първия мач, когато бе дадена доста съмнителна дузпа за съперника.
За участието си в първите три предварителни кръга на Лига Европа българите ще приберат 720 000 евро от наградния фонд на УЕФА, което прави над 1,4 млн. лева. Отделно във всички домакинства ЦСКА продаде около 33 000 билета на цени между 10 и 20 лева. Така благодарение на феновете в касата влизат още над 400 000 лева и общата сума от участието в Европа надхвърля 1,8 млн. лева.
Треньорът Люпко Петрович очаквано бе бесен от съдийската подкрепа за украинците. Сърбинът похвали играчите за мъжката игра с човек по-малко. "Съдията реши и двата мача и няма какво повече да кажа - заяви легендата. - Сами видяхте, че имаше дузпа, а след това червен картон и край. Противникът нямаше нито една възможност. Всички дадоха всичко от себе си. Бяхме отбор, но съдиите не ни позволиха да победим."
Наставникът на домакините Виктор Скрипник също призна за решаващата съдийска грешка. "Червеният картон ни помогна, но във футбола това се случва - каза треньорът. - Преди това съдията можеше да свири дузпа против нас, а в ответната атака изгони играч на съперника. Това беше и решаващият момент в мача - неотсъдената дузпа и червеният картон. Мога само да си представя какво щеше да стане, ако съдията беше дал дузпата и нямаше червен картон. Но такова е решението. Може да се каже, че в този случай имахме късмет."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене