Какво и къде по морето до края на лятото

ФСБ ще участват отново с концерт за втора поредна година на "Аполония".

 "Фондацията" свири за 75-ия рожден ден на Кирил Маричков в Созопол

Лятото може вече да наближава своя заник, но фестивалите и концертите по морето нямат край, а и съвсем не са за изпускане.

Любителите на водата отсега да запазят в календарите си датите 30 август и 1 септември, защото тогава ще се състои третото издание на Фестивала за съвременни изкуства “Вода” в Бургас. Там се излагат модерни артинсталации с пърформанс, танци, видеоарт, изобразителни изкуства с участието на български и чуждестранни артисти. А преди това, още на 18 август книгоманите могат да посетят фестивала “С книга на море”, който се организира на метри от плажа. 

Още утре се открива Burgas Skate Open 2019, в който участници от Колумбия, Израел, Русия, Румъния, Украйна, Беларус, Португалия и България ще демонстрират високи постижения в скейтборда чак до неделя. 

Скейтпаркът в к-с "Изгрев" е най-големият в България.
Скейтпаркът в к-с "Изгрев" е най-големият в България.

Ако вече сте планирали почивка в края на август и сте запазили места в Созопол, със сигурност не сте сгрешили, тъй като от 29 август до 7 септември там ще е 35-ото издание на Празниците на изкуствата “Аполония”. Гвоздеят на програмата е концертът на група “Фондацията” по случай 75-ата годишнина на роклегендата Кирил Маричков. 

Подстъпите към Флората са оформени ефектно с изображения на лавици с книги.
Подстъпите към Флората са оформени ефектно с изображения на лавици с книги.
 
Рибният фест в Царево събира хиляди туристи на пристанището.
Рибният фест в Царево събира хиляди туристи на пристанището.

Варна също не остава по-назад с храна за душата. До 21 август продължава Панаирът на занаятите и изкуствата - най-голямото изложение у нас, където може да се види на живо как се създават шедьоври.

Младежкият фестивал на изкуствата “Пътуване към миналото” е от 21-и до 24 август. Той включва музика, танц, театър, изобразителни изкуства, образователно документално кино. Фестивалът няма конкурсен характер и се прави на различни локации в града. Едно от най-очакваните събития в морската столица е XXVII издание на международния филмов фест “Любовта е лудост”. В него са селектирани филми, произведени през последните две години, посветени на любовта.

А до самия край на септември - 30, ще продължи международното биенале на графиката. Участниците се състезават за голямата награда “Гранд при - Варна”, приза на журито и 3 равностойни награди за постижения в графичното изкуство.

Вижте цялата програма в графиката. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене