Гинка Станчева майка на Владо Пенев в нов филм

Станчева и Пенев работят по новия си филм.  СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Любимата актриса на няколко поколения Гинка Станчева се връща към киното след 17-годишна пауза. Изкуши я режисьорът и сценарист Димитър Радев, който я събра за новия си филм “Рая на Данте” с двама талантливи и обичани колеги - Владо Пенев и Радина Боршош.

Снимките почнаха миналата седмица и вървят почти всеки ден на различни локации в София.

Владо Пенев, който така безпогрешно влиза в образа и на най-сложния герой, е в главната мъжка роля. Той е Данте - 61-годишен мъж, преживял ужаса от лагера в Белене, а сега води обикновен начин на живот. Един ден среща младо момиче - Рая, което се превръща в негова муза. В тази роля е красивата Радина Боршош. Гинка Станчева се появява в образа на майката на Данте. “Това е нормална човешка история от съвремието, но с препратки към миналото, комунизма, Белене и последиците от всичко това върху живота ни днес. За да се види, че е важно да се разбере през какво са минавали хората”, разказа Владо Пенев от снимачната площадка пред “24 часа”.

В малките почивки актьорите сядат, обсъждат всичко, смеят се. “А зад кадър си говорим за случките и героите на българското кино - истински, случили се, незабравими...”, написа Радина Боршош към снимката, която качи с Гинка Станчева в първия им снимачен ден.

Радина Боршош с Гинка Станчева
Радина Боршош с Гинка Станчева

“Филмът е много хубав, екипът - страшно добър”, обясни Пенев. Оператор на “Рая на Данте” е Калоян Божилов, който заради работата си по лентата на Милко Лазаров “Ага” спечели престижното отличие за най-добър оператор на международния кинофестивал East & West Golden Arch в Москва. Наградата е споделена с оператора Лукас Зал, носител на “Оскар” за чуждоезичен филм.

Снимките по “Рая на Данте” се очаква да продължат до края на месеца. Освен в София екипът ще работи в Белене, но ще замине за няколко дни и до Франция. “Сцените в Париж са част от сюжета”, разказа още Пенев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене