Първият малък кросоувър кабриолет е на Volkswagen T-Roc!

В дните, когато автомобилният свят тръпне да види бъдещите нови изцяло електрически модели на Volkswagen, немският гигант изненада милионите си фенове, анонсирайки дебюта на салона във Франкфурт в началото на септември на първия в света кросоувър кабриолет от компактния клас - T-Roc.

Volkswagen T-Roc Cabriolet ще донесе още повече разнообразие на процъфтяващия пазар на SUV моделите, като използва за отправна точка нормалния T-Roc, пуснат на пазара през ноември 2017 г. и продаден оттогава с 360 000 бройки. През март тази година на бял свят се появи и спортният кросоувър - T-Roc R, който има 300 к.с. и 400 Nm въртящ момент, чрез 4MOTION задвижване на четирите колела и 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Volkswagen T-Roc Cabriolet, който ще бъде пуснат в продажба през следващата пролет, разполага с мек гюрук, който се отваря само за девет секунди, в покой или при шофиране със скорост до 30 км/ч. Покривът се задейства чрез централния превключвател в централната конзола или чрез дистанционно управление извън колата. Цялата система на горната част на автомобила е напълно автоматизирана, така че не е необходимо да се извършват допълнителни ръчни интервенции.

Разположени в сегмента под Tiguan, T-Roc и T-Roc Cabriolet споделят новата платформа на компанията с напречно разположен двигател - MQ. Кабриолетът е дълъг 4268 мм, междуосието е 2630 мм. Автомобилът е с широчина 1811 мм (без огледалата) и височина 1522 мм.

Шофьорът и

пътникът отпред

са разположени

удобно нависоко

- 599 мм над асфалта (задните седалки са на 616 мм) и затова пътниците могат да се насладят на страхотна гледка, която само един кабриолет може да им предостави. Моделът разполага с две огромни врати, както и пространство за багаж с обем 284 литра.

Следвайки традицията на Beetle и кабриото на Golf, T-Roc Cabriolet има класически мек покрив. Общо четири скоби и предна напречна опора (първият голям напречен елемент зад рамката на предното стъкло) са монтирани между надлъжната рамка на меката горна връзка. Това гарантира, че мекият гюрук няма да се надува дори когато шофирате с високи скорости. Това не само влияе положително върху аеродинамиката, но и върху нивата на шума вътре в колата. Интериорът е тих благодарение както на изискания дизайн на подвижния мек покрив, така и на специално разработените уплътнения за прозорците и вратите.

Пътниците във Volkswagen T-Roc Cabriolet са в безопасност благодарение на защитата от преобръщане, която е разположена зад задните седалки и е разтегаема. Системата пружинира нагоре в областта на задните подглавници в рамките на части от секундата, ако усети превишаване на определено странично ускорение или наклон на кабриото. T-Roc Cabriolet е проектиран за максимална безопасност с подсилената си рамка на предното стъкло и многобройни структурни модификации в страничните панели, напречните елементи и вратите.

В кабриото може да бъдете винаги онлайн чрез новото поколение инфотейнмънт система (MIB3). Това позволява да се ползват напълно нови услуги и функции. Новата система има онлайн звено за свързване,

включително

интегрирана

SIM карта,

чрез която може да се регистрира кабриото в системата на Volkswagen. Информацията се показва на 8-инчовия екран. Когато това се използва в комбинация с опциалния Active Info Display, със своя 11,7-инчов дисплей, се създава изцяло цифров пейзаж в пилотската кабина - това, което компанията нарича Digital Cockpit.

Кабриолетът с предно задвижване позволява спортно и пъргаво шофиране във всекидневни ситуации, като в същото време излъчва с увереността на един истински SUV. Той се справя с шофирането в града също толкова лесно, колкото пътуването на дълги разстояния. Наличните двигатели позволяват спокойно каране по всяко време. Кабриото ще се предлага с избор от два бензинови двигателя с турбокомпресор - с мощност 115 к.с. (200 Nm въртящ момент) или 150 к.с. (250 Нм). Ръчната шестстепенна скоростна кутия се предлага стандартно с еднолитровия трицилиндров мотор, а за по-мощния 1,5- литров четирицилиндров агрегат се предлага и седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене