Официално започна продажбата на лимузината на Путин (Снимки)

В Москва започна продажбата на първата луксозна кола от времето на СССР, произведена в Русия СНИМКИ: Ройтерс

С откриването на автосалон в Москва днес официално започна продажбата на първата от времената на бившия СССР луксозна кола, произведена в Русия. Това е базова версия на личната протоколна кола на руския президент Владимир Путин, предаде dnevnik.bg.

Разработена в сътрудничество със западни конструктори, "Аурус" (Aurus) е с начална цена 18 милиона рубли (246 хиляди евро) за седана. Пазарите, към които е насочена, са основно в Северна Африка и Близкия изток, но също така и Европа и Китай, разказва "Ройтерс". На церемонията министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров каза, че очаква такъв магазин да бъде открит в Китай някъде през 2020-2021 година.

Създателите и търговците в Русия разчитат тя да е достоен наследник на седана ЗИЛ, с който десетилетия наред пътуваха съветските вождове. По официални данни руската държава е вложила в проекта над 12.4 милиарда рубли (почти 170 милиона евро) от 2013 г. насам. Засега само се приемат поръчки, но няма планове за реални доставки до края на 2019 г.

Производството е на руския изследователски институт НАМИ в партньорство с автопроизводителя Sollers. На фаза изпитания са миниван и SUV "Комендант", допълни министър Мантуров и изрази надежда премиерата им да е на автосалона в Москва догодина. Хибрид и електрически "Аурус" би трябвало да се появят през 2024-2025 г. Ще има и седан с удължено купе и скъсена лимузина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене