Обичани BG автори участват на “Аполония”

В Созопол ще бъдат Захари Карабашлиев, Галин Никифоров,

 Стефан Коспартов и Теодора Димова

Едни от най-обичаните български автори са с 3 представяния и една предпремиера по време на 35-ото издание на Празниците на изкуствата “Аполония” в Созопол. Гости на морския бряг ще бъдат Захари Карабашлиев, Галин Никифоров, Стефан Коспартов и Теодора Димова - едни от най-обичаните и популярни български автори.

Последните им книги “Жажда”, “Тяло под роклята” и “Когато капят кестените” (издания на ИК “Сиела”), които се появиха през 2018 г., гостуват на фестивала за първи път, а участието на издателството стартира с официална предпремиера на “Поразените” - новия роман на Теодора Димова.

Заповядайте на 30 август и 1 септември в Художествената галерия в Стария град на Созопол, за да изпратим лятото заедно в компанията на:

18 ч, 30.8. - представяне на “Жажда” от Захари Карабашлиев с илюстрациите на Дамян Дамянов. С участието на Веселина Седларска;

20 ч, 30. 8. - премиера на “Поразените” от Теодора Димова. С участието на проф. д-р Веселин Методиев и проф. Михаил Неделчев;

18 ч, 1.9. - представяне на “Тяло под роклята” от Галин Никифоров с участието на Светлозар Желев;

20 ч, 1.9. - представяне на “Когато капят кестените” от Стефан Коспартов с участието на проф. Михаил Константинов.

“Поразените” от Теодора Димова разказва за тежката съдба на три жени и едно дете, преминаващи през ужаса на деветосептемврийския преврат.

В “Жажда” от Захари Карабашлиев в една болнична стая съдбата събира бъбривия оптимизъм на старец с горчивия скептицизъм на младеж. A това, което започва като банално говорене, колкото да мине времето, постепенно се разгръща в драматична история.

“Тяло под роклята” от Галин Никифоров е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра - близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия.

“Когато капят кестените” от Стефан Коспартов е внушителен разказ за комунистическия терор и абсурдния живот в България от 1944 до 1989 г., както и за първите години на демокрацията.

Други заглавия

История за предразсъдъците, за избора, страховете

 и справедливостта в "Малки големи неща"

Нашумялата американска писателка Джоди Пико повдига общочовешки въпроси за омразата, предразсъдъците, страховете и надеждата на страниците на хитовия си роман “Малки големи неща” (ИК “Сиела”). Чернокожата ѝ героиня Рут Джеферсън ни провокира да се замислим илюзия ли е справедливостта, могат ли различни етнически групи да живеят заедно или винаги ще има взаимна омраза, подозрения и невидими стени. Книгата е едно от големите заглавия, предизвикали широк интерес и признати от публика и критика в световен мащаб.

Рут Джеферсън е сред най-добрите акушерки в местната болница с над 20-годишен опит. Репутацията ѝ обаче не е достатъчна, за да накара младото семейство Бауер да ѝ позволи да се грижи за новороденото им. Защото Рут е чернокожа, а семейство Бауер са бивши скинари и агресивни расисти. Но бебето на семейство Бауер умира след рутинна операция, а опитната сестра е била забелязана сама с него.

Способни ли са различни етнически групи да живеят заедно, или винаги ще има взаимна омраза, премълчани подозрения и невидими прегради? Може ли човек да бъде наистина безпристрастен? Илюзия ли е справедливостта и има ли лек за разделението и омразата? “Малки големи неща” е роман за омразата и предразсъдъците, за избора, страха и надеждата. Една история, която осветява грозните пукнатини във фасадата на нашата илюзия, че живеем в справедлив свят. Със съчувствие и хуманност, с дълбок психологизъм и голяма смелост Джоди Пико разглежда тези трудни въпроси и оставя читателите сами да намерят отговорите.

Фотографът снима отново

“Фотографът” (ИК “Сиела”) от Галин Никифоров е преработено издание. Завладяващо пътешествие през вековете. Една от знаковите творби на автора на провокативния роман “Тяло под роклята”.

Антон Апостолов е изключителен фотограф. Той тръгва по следите на легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на смъртта. Автор на тайнствения документ е средновековен алхимик. Следите го го водят из България, Северна Италия и Южна Кения.

Ето и класацията на издателството:

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене