Сашо Кадиев и Малин Кръстев гостуват в Сатиричния театър

Директорът Калин Сърменов до дни открива трета сцена на трупата.

Директорът Калин Сърменов до дни открива трета сцена на трупата

Продължаваме да ви представяме репертоара на столичните театри за новия сезон 2019/2020. Днес ще научим бъдещите премиери на Сатиричния театър.

С голямо въображение и стратегически риск Сатиричният театър проектира афиша си за предстоящия сезон. Трупата е препълнена с новости. Можем да наречем директора Калин Сърменов Главен съблазнител в BG театъра и няма да сгрешим. В бъдещия репертоар участват качествени актьори от други театри, които му трябват, дори и като си сложат подписа в щатната ведомост на Сатирата. Основна цел е разнообразието и театър за всеки вкус.

Новият сезон започва на 28 септември с постановката “Абе, много любов”. Текстът е микс от комедии на Шекспир покрай “Сън в лятна нощ”. Изпълняват деца от студията “Дефисто” на Димитър Еленов, който режисира новото заглавие, познавайки добре сцените на Сатирата. Не за първи път детската група показва представление в този театър. Заедно с малките артисти ще участват Боян Арсов, носител на “Икар” за водеща роля от спектакъла “Животът е сън”, Стефан Рядков и Тео Елмазов, който напусна Народния театър и е актьор на Сатирата. Така бегълците вече са трима след Силвия Лулчева от Младежкия и Мартин Гяуров от театър “София”.

Мартин Гяуров влиза в постановката на режисьора от Русенския театър Ивайло Ненов “Пет пъти за една нощ” от американската журналистка Киара Атик. Ще му партнират две красиви дами - Рада Кайрякова от домакините и гостенката от Пловдив Елена Атанасова (гледахме я заедно с Геро в “Двама на люлката“ с режисьор Бина Харалампиева ).

“Пет пъти за една нощ” се шегува с любовните драми и открива новата сцена на Сатирата - в мазето, на мястото на неизползвания бивш клуб на театъра. Който има, ще си носи спомените за страхотните манджи в този клуб, където можеше да се отъркаш до Калата, Кольо Анастасов, Славчо Пеев, Митьо Манчев, Васил Попов и т.н.

Премиерата в това пространство е през ноември.

Александър Кадиев ще играе в класиката“Ветрилото на лейди Уиндърмиър”.
Александър Кадиев ще играе в класиката“Ветрилото на лейди Уиндърмиър”.
Бойка Велкова продължава кариерата си на режисьор с постановката на камерната сцена “Ветрилото на лейди Уиндърмиър”, рядко играна салонна комедия на Оскар Уайлд. Музиката е на Теодосий Спасов, а декорите - на Чавдар Гюзелев. Други гости тук са Александър Кадиев от МГТ “Зад канала” и Стефан Попов, отличен артист, който не обичаше да излиза извън театъра в Пловдив.

Те са с роли в постановката “Без задръжки” от Галсеран на режисьора Антон Угринов (знаем го от касовите заглавия на Народния – “Богът на касапницата”, и на Армията - “Белла фигура”).

Много любопитен е проектът на Андрей Аврамов “Телевизионна мрежа” по сценария на едноименния филм на Сидни Лъмет, донесъл оскар на автора му Пади Чайевски. Патилата на тв ветерани, застрашени от задкулисни интриги и кадрови промени в телевизията, ще се изпълняват от Калин Сърменов и госта Малин Кръстев. В афиша на театъра остават онези 95 заглавия, които продължават да събират многобройна публика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене